Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Augusztus 06. 07:29, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok

Amerikai autók, Enduro Bajnokság és Rednex Komáromban

Amerikai autók, Enduro Bajnokság és Rednex Komáromban

Már izzítják a V8-as vasakat, hétvégén kezd a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál.

Az amerikai autósok, az extrém endurosok és a freestyle motocrossos fenegyerekek is már készülnek, hiszen a hétvégén startol a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál.

Amerikai autócsodák – benzingőz és V8-szimfónia

A benzinfaló izomkolosszusoktól az oldtimer gyönyörűségekig, több mint 1500 amerikai autó veszi be a Monostori erődöt a hétvégén. Nagy erőkkel vonulnak fel a legnépszerűbb istállók, a legújabb 2019-es újdonságokat hozzák, jön a Ford, a Jeep és a Dodge ménes is.

Indulj el az erőd egyik végéből és mire átérsz a másikra már megszámlálni sem tudod majd, hányszor estél szerelembe egy-egy tengerentúli csoda láttán. Emellett lesz autóbemutató, Low Rider Show és Big Foot Autótaposás, gumifüst verseny, a bátrak az off road pályán is kipróbálhatják magukat és természetesen a nagy amerikai autós felvonulás sem marad el.

King of the Fort – adrenalin bomba kétkeréken

Farönkökön, traktorgumi akadályokon és veszélyes ugratókon át vezet az út a King Of the Fort címhez. Míg a freestyle motocrossos srácok a gravitációt legyőzve brillíroznak a levegőben 20-30 méteres ugrásaikkal, addig az enduro versenyzők az Erőd Királya címért szállnak harcba az Extrém Enduro Bajnokságon.

Country & rock and roll

A két-, és négykerekű izgalmak után éjszaka sem áll meg az élet a fesztiválon. Ha azt mondjuk Cotton Eye Joe, akkor már tudod, hogy a sztárvendég a Rednex lesz. A banda már nagyon készül, videóüzenetükben azt is elárulták, hogy izgatottan várják, hogy belevethessék magukat az amerikai autós forgatagba és megcsodálhassák az oldtimer szépségeket. Zenei fronton a Zorall és a Kiss Forever Band is keményen odateszi majd magát, az amerikai country és rockabilly vonalat pedig a B’15 Truckabilly Trio és A Nyughatatlan zenekar viszi tovább.

Amerikai közelebb van, mint gondolnád. Írd be a következő GPS koordinátákat: 47.7497697 / 18.0979214 és irány Komárom. Ha meglátod a Duna csillámló habjait és feltűnnek a láthatáron a Monostori erőd körvonalai, akkor már csak egy ugrásra vagy attól, hogy fenékig merülj az amerikai életérzésben.

18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál – augusztus 8-11. Komárom, Monostori erőd
További információ: http://usacar.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.