Városlista
2020. február 17, hétfő - Donát

Hírek

2016. Március 11. 18:46, péntek | Helyi
Forrás: Török Anita sajtóreferens

Állami kitüntetettek március 15-e alkalmából

Állami kitüntetettek március 15-e alkalmából

Március 15-e alkalmából állami kitüntetésben részesültek az alábbi hódmezővásárhelyiek:

A magyar szabadság eszményét cselekvéssé formálni kész, ugyanakkor elveihez minden megpróbáltatás ellenére hű, példaértékű életútja, valamint a kommunista diktatúra idején "Bozambó" néven az egyik legjelentősebb hazai antikommunista ellenálló szervezet tagjaként tanúsított bátorsága, hazafias helytállása elismeréseként, a Magyar Érdemrend tisztikereszt kitüntetést adományozta Arany-Tóth Ferenc agronómus, az 1950-es években működő Magyar Ellenállási Mozgalom tagja részére.

A magyar termékfejlesztés terén kivételesen eredményes és példamutató vezetői munkája, valamint értékes civil közéleti tevékenysége elismeréseként, a Magyar Érdemrend tisztikereszt kitüntetést adományozta Mészáros Antal, a CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. ügyvezető igazgatója részére.

Egyedi tárgyai, tárgyegyüttesei tervezése során az ipar, a technológia és a piac szabta lehetőségek ötvözésére építő, a magyar designt sajátos művészi kifejezésmódjával gazdagító alkotómunkája elismeréseként a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozta Rományi László iparművész, belsőépítész részére.

Innovatív vállalkozóként a munkahelyteremtés és a helyi értékek megőrzése iránt egyaránt elhivatott munkája, illetve magas szintű szakmai és cégvezetői tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Vad Sándor aranykoszorús autófényező-mester részére.

A köz szolgálata iránti elkötelezettséggel végzett, magas szintű szakmai és vezetői munkája elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta dr. Végh Ibolya, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának aljegyzője, a Közgazdasági Iroda vezetője részére.

Magas színvonalú munkája, valamint a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kezelését segítő logisztikai feladatok ellátásban való közreműködése elismeréseként a Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést adományozta Rácz Mihály a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár, Helyőrségtámogató Parancsnokság, Bázis-üzemeltető Alosztály, Technikai Kiszolgáló Állomásának részlegvezetője részére.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 12. 15:43, szerda | Helyi

Új vasúti megállóhely épül Újpalotán

Tavaly májusban két hétig ideiglenesen, csúcsidőszakban személyvonatok közlekedtek a balparti körvasúton, a Budapest–Hatvan vasútvonalról Újpesten át Piliscsabára.

2020. Február 12. 15:40, szerda | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2020. Február 12. 12:26, szerda | Helyi

Mesterek, gyalogsátánok, komédiások... Kalandozások Kiss Lajos korában

Tárlatvezetés a Tornyai János Múzeumban

2020. Február 12. 12:22, szerda | Helyi

Okostelefonos alkalmazásban, fényképpel veszi nyilvántartásba a MÁV az elhagyott értékeket

Tavaly több mint 9000 talált tárgyat regisztráltak a vasúttársaságnál