Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Április 18. 13:59, hétfő | Helyi
Forrás: BorosPanna Sajtó- és médiakapcsolati vezető Premier Communications

Állami Gondoskodásban élő gyermekek vesznek részt a Danone focikupáján

Állami Gondoskodásban élő gyermekek vesznek részt a Danone focikupáján

Debrecent a Debreceni Nevelőszülői Hálózat csapata képviseli az országos döntőben

10-12 éves, állami gondoskodásban élő gyerekek vettek részt a Danone Focikupa a Gyermekekért egészségnappal egybekötött debreceni fordulóján, amelyet szombaton tartottak az Oláh Gábor utcai stadionban.

A vállalat társadalmi támogató programja keretében 6 városban tart előválogatót állami gondoskodásban élő, labdarúgó gyerekcsapatok körében, amelyek győztesei budapesti döntőn vesznek részt. A debreceni győztesnek, a Debreceni Nevelőszülői Hálózat csapatának is esélye van arra, hogy Magyarországot képviselheti majd Párizsban, a világ legnagyobb gyermekeknek szóló labdarúgó tornáján, ahol a program nemzetközi fővédnökével, Zinedine Zidane-nal is találkozhatnak. A Danone programját az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Debrecen Város Önkormányzata is elvi támogatásban részesítette, a rendezvényen Dr. Barcsa Lajos alpolgármester, valamint Bódi Ádám és Szakály Péter válogatott labdarúgók személyesen is részt vettek, kifejezve támogatásukat.

Tegyünk Együtt a Gyermekekért (TEGY) programja révén a Danone Magyarország Kft. 18 éve valósít meg társadalmi támogató programokat, idén a Danone Focikupa a Gyermekekért rendezvénysorozatot is ennek keretein belül rendezi meg, amelyre Magyarországról ezúttal állami gondoskodásban élő 10-12 éves gyerekeket hív meg a vállalat. Az MLSZ Grassroots program és az Egészséges Életmódért Sportalapítvány szakmai támogatásával megvalósuló kupa részeként Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Szombathelyen, Szegeden, valamint a budapesti gyerekek körében szerveznek előválogatót az állami gondoskodásban élő, sport által elkötelezett gyerekcsapatoknak.

A debreceni rendezvényen részt vett Dr. Barcsa Lajos, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere, valamint Bódi Ádám és Szakály Péter, a DVSC játékosai.

Egészség- és sportnap a szurkolóknak

A debreceni rendezvényen az MDOSZ, a Danone programjának stratégiai partnere segítségével a gyerekek és szurkolók megismerkedhettek az egészséges táplálkozás alapelveivel, részt vehettek testtömegindex mérésen, a gyerekek számára pedig egészséges joghurtokért zajló, játékos kvízt és sportfoglalkozásokat biztosítottak.

„A Danone, mint mindenütt a világon, Magyarországon is felelős vállalatként működik. TEGY programunk révén már 18 éve segítjük a magyar gyerekek egészségének és kiegyensúlyozott életmódjának megőrzését. Társadalmi küldetésünkkel összhangban focikupánkkal idén állami gondoskodásban élő 10-12 éveseket segítünk abban, hogy a sporton keresztül megvalósítsák álmaikat, akár azt, hogy Magyarországot képviseljék egy világkupán” – mondta Várkonyi Beáta, a Danone Magyarország Kft. külkapcsolati igazgatója.

A Danone Focikupa a Gyermekekért programot, a világ legnagyobb, 10-12 éves gyerekeknek szóló futball tornáját 15 éve rendezi meg rendszeresen a vállalatcsoport, eddig világszerte mintegy 2,5 millió gyermek vett részt rajta. A Focikupa nemzetközi fővédnöke Zinédine Zidane, Magyarországon Szántó Dávid vállalta az országos nagyköveti tisztséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.