Városlista
2021. június 25, péntek - Vilmos

Hírek

2018. Február 13. 16:01, kedd | Helyi
Forrás: Benkő László, Pálfi Zoltán

Aláírásra került a keleti elkerülő út építésének szerződése

Aláírásra került a keleti elkerülő út építésének szerződése

Hamarosan indul a keleti elkerülő út építése Hódmezővásárhelyen. Az ünnepélyes szerződéskötést Hegedűs Zoltán, a város alpolgármestere és Juhász Lóránt, a Délút Kft. ügyvezetője írta alá.

Hódmezővásárhelyen napi szinten 18-20000 gépjármű halad keresztül. Ennek a forgalomterhelésnek a levétele a városban lakókról elemi érdek. A március 29-én átadásra kerülő északi elkerülő út a forgalom többségét el fogja vezetni, de a Susáni és Újvárosi részek terheltek maradnak még. Ezen városrészek forgalma a 47-es útról érkező napi több szász tehergépjármű, melyek az Ipari Parkba akar eljutni.

Hegedűs Zoltán elmondta, hogy az ipari park fejlesztésével kapcsolatban Hódmezővásárhely pályázott a keleti elkerülő útra, amely a 47-es út összekötését jelenti az Erzsébeti úttal, így egy kapcsolat létesül a 47-es út és az ipari park között. Ezzel az úttal végleg be is záródik a körgyűrű Hódmezővásárhely körül, így bármely irányból is érkezők ki tudják kerülni a várost. A mai napon aláírt szerződés értelmében péntektől elindulhat az 1,8 milliárdba kerülő beruházás.

Juhász Lóránt a Délút Kft. ügyvezetője a várható építési adatokkal is szolgált.
A mintegy 3,2 km hosszú elkerülő úthoz nagyságrendileg 60000 tonna földanyag, 30000 tonna kavics beépítése szükséges. 3 körforgalmi csomópont, valamint egy vasúti kereszteződés is kiépítésre kerül. Péntektől megkezdődik az útépítés, melynek elviseléséhez türelmét kéri a vásárhelyi embereknek. Reményeik szerint őszre végeznek a munkálatokkal, így az idei év végével átadásra is sor kerülhet.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 24. 15:24, csütörtök | Helyi

Olcsón, kényelmesen okosjeggyel a Balatonra

A nyári főszezonban a balatoni vonatokra is kiterjesztette a MÁV-START a szegedi vonatokon május óta elérhető Okosjegyet.

2021. Június 23. 12:46, szerda | Helyi

Változások az észak-balatoni vonalon

A hőség miatt a Szabadbattyán-Balatonfüred szakaszon 60 km/órás sebességkorlátozást vezettek be szerdán és csütörtökön 11 órától 19 óráig, ezért az észak-balatoni vonalon 30-60 perccel megnőhet a menetidő.

2021. Június 22. 15:56, kedd | Helyi

Már az ELVIRÁN is váltható jegy az Adria IC-re

A július 2-án Splitbe, idén először korszerű, légkondícionált fekvő- és hálókocsikkal,

2021. Június 22. 15:53, kedd | Helyi

Közel félmillióan keltek útra vonattal az elmúlt hétvégén

A vakáció és az első igazán meleg nyári hétvége utazásra csábította az embereket, mintegy 470 ezren szálltak vonatra országszerte.