Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. November 15. 14:19, hétfő | Helyi
Forrás: Elek András

Adventi orgonakoncertek az Ótemplomban

Adventi orgonakoncertek az Ótemplomban

A hangszerek királynőjének dallamaival indul a hódmezővásárhelyi Református Ótemplom adventi koncertsorozata 2021-ben.

November utolsó vasárnapján Kristófi László előadásában többek között Bach, Haydn és Liszt művek csendülnek fel, majd az első decemberi szombaton Rákász Gergely Beteljesült ünnep című koncertje varázsol karácsonyi hangulatot a főtéri templomba.

A Fisher Annie-ösztöndíjas Kristófi László ‑ az október elején rendezett Cseresnyés könyvbemutatón már adott ízelítőt orgonajátékából ‑ november 28-án, advent első vasárnapján 18 órakor kezdődő ingyenes, jótékonysági célú estjén egy bővebb válogatást mutat be repertoárjából a Református Ótemplomban, amelyen a hagyományos, döntően a barokk kor orgonára komponált darabjai kapnak helyet.

Rákász Gergely állandó, visszatérő és elmaradhatatlan vendége az adventi ótemplomi hangversenyeknek. December 4-én, szombaton szintén este hat órai kezdettel az ország ismert és kedvelt koncertorgonistája egy ünnepélyes, látványában és hangzásában is különleges hangversennyel ‑ történelmi kitekintéssel és szeretetteli gondolatokkal ‑ indítja útnak a vendégeket karácsony felé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.