Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Január 15. 11:33, hétfő | Helyi
Forrás: Elek András Hódmezővásárhely Ótemplom Alapítvány

”A zene az kell, mert körülölel”

”A zene az kell, mert körülölel”

Közös, családi éneklés a vásárhelyi templomokban (is)

Vasárnap a hódmezővásárhelyi Református Ótemplomban és a Szentháromság Plébániatemplomban is Család-OK zenélnek. Január 14-én országszerte, szinte egyidőben csendül fel a muzsika és az ének a magyar családok hangszeréből és ajkairól.

A 2018-as Családok éve égisze alatt egy minden vallási felekezetet megszólító templomi hangversenysorozat indult Debrecenből Család-OK Országos Koncertje címmel. Január 14-én „A zene az kell, mert körülölel” mottóval dalra hívják mindazokat, akiknél családi hagyomány a zenélés. A felhívásra az ország több mint száz helyszínéről regisztráltak műsorokkal: a történelmi egyházak, számos kórus, közösség és oktatási intézmény csatlakozott.

Hódmezővásárhelyen a Református Ótemplomban fél tíz órától a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola diákjai és szüleik szolgálnak énekkel és hangszerekkel a vasárnapi istentiszteleten, míg 11 órai kezdettel a Szent József Kertvárosi Katolikus Iskola tanulói és szülői közössége zengi dallal és zenével Isten dicsőségét az ótemplomban. Január 14-én este, a hat órai misét követően a Szentháromság Kórus generációkon átívelő dallamai csendülnek fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a