Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. Szeptember 29. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A vonatok után vasútállomásokon is lesz ingyenes wifi

A vonatok után vasútállomásokon is lesz ingyenes wifi

A MÁV Csoport már több száz vasúti kocsiján biztosítja az ingyenes vezeték nélküli (wifi) internet szolgáltatást utasai számára. Szeptember 27-én pedig a vasúttársaság az első állomási wifi-rendszert is üzembe helyezte, Keszthelyen. A keszthelyi tesztüzem után a közeli hónapokban újabb vasútállomásokon építik ki a szolgáltatást, melyet ingyen biztosítanak a vonatra várakozók számára. A vasúttársaság célja ez által plusz, díjmentes szolgáltatás nyújtása utasai számára.

A keszthelyi wifi-rendszert a Balatonszentgyörgy–Keszthely vasútvonal megnyitásának 125. évfordulója előtt tisztelgő ünnepség keretében helyezték üzembe, 2013. szeptember 27-én. A tesztüzemű szolgáltatás szakmai és infrastrukturális hátterét a T-Systems Magyarország Zrt. biztosítja.

A vonali évfordulós ünnepséget a MÁV és Keszthely Város Önkormányzata közösen szervezte, azon Ruzsics Ferenc keszthelyi polgármester valamint Manninger Jenő országgyűlési képviselő is köszöntőt mondott. Az évforduló alkalmából a vasúttársaság egész nap színes programokat kínált a keszthelyi állomásra kilátogatóknak. Egyebek közt nosztalgia vonat, hajtányozási lehetőség, a matricázott Aranycsapat-mozdony és a Weöres-mozdony várta az érdeklődőket. Ezen járművekre fel is mehettek, és immáron a helyszínen készült fotóikat az állomási wifi segítségével is megoszthatták ismerőseikkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Nagy István: már 184 millió új fát ültettünk erdeinkben

Tartósan sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet az országfásítási program 2019-es meghirdetésével: az elmúlt öt évben 184 millió új fát ültettünk el

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói