Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Június 17. 13:02, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

A vasútállomások rendben tartása érdekében állomási gondnoki rendszert állított föl a MÁV

A vasútállomások rendben tartása érdekében állomási gondnoki rendszert állított föl a MÁV

A MÁV 2019 tavaszától állomási gondnoki szolgálatot működtet.

A vasútállomások utasforgalmi létesítményeiben és az üzemi területeken a rendezett és kulturált környezet biztosítása, valamint a településekhez kapcsolódó területek gondozottságának javítása érdekében működteti.

A vasúttársaság jelenleg 696 állomást és 698 megállóhelyet üzemeltet. Ezek közül első ütemben 277 helyszínen 78 munkatárs foglalkoztatásával indult el az állomási gondnoki szolgálat. Ezt a tevékenységet a MÁV a jövőben további állomásokra és megállóhelyekre is ki kívánja terjeszteni.



Az állomási gondnoki munka célja az utasforgalmi területek és létesítmények elvárt szintű tisztán tartásával és karbantartásával összefüggő kiegészítő tevékenységek folyamatos ellátása, a zöldterületek rendszeres ápolása, a burkolt és burkolatlan területek gyommentesítése. E munka célja, hogy az utazóközönség komfortérzete és a települések környezeti rendje érezhetően növekedjen.

Az állomási gondnokok adott helyszíneken és időszakokban hozzájárulnak az utazóközönség akadálymentes közlekedésének támogatásához, ugyanakkor részt vesznek az utazóközönség tájékoztatását szolgáló hirdetmények aktualizálásában is.

A vasúttársaság reményei szerint – az állomási gondnokok munkájának is köszönhetően – rövid időn belül országszerte érzékelhetően gondozottabbak lesznek a vasútállomások, az utazóközönség és a lakosság megelégedésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.