Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Március 12. 08:43, vasárnap | Helyi
Forrás: Hevesi Nóra Varga Eszter Kommunikációs igazgató Média kapcsolatok menedzser Tes

A vásárlók kezében a döntés!

A vásárlók kezében a döntés!

Csongrád megyében is indul az áruházi szavazás a Tesco közösségi programjának nyerteseire

Vásárlói kezébe adja a döntést a Tesco: mától április 4-éig lehet az áruházakban szavazni arról, milyen helyi, jótékony célú kezdeményezéseket támogasson az áruházlánc az „Ön választ, mi segítünk” programja keretében. Országosan 61 körzetben, összesen 177 helyi program közül választhatnak a vásárlók, ebből Csongrád megyében 6 helyi programra lehet szavazni. A támogatást a körzetenként legtöbb szavazatot gyűjtő szervezetek nyerik el. A nyertesek programjának megvalósítását egyenként 400000 Ft-tal segíti a Tesco.

Az „Ön választ, mi segítünk” programra 2017. február 3-áig beérkező összesen 569 jelentkezést az áruházlánc független szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők bírálták el az elmúlt hetekben. A szakemberek a formai ellenőrzés után a megvalósíthatóság, a fenntarthatóság, a közösségekre kifejtett hatás, valamint a közösség bevonásának szempontjai szerint választották ki a továbbjutókat. A nyertesekről most az áruházlánc vásárlói szavazással dönthetnek: 2017. március 8. és április 4. között az áruházakban voksolhatnak a számukra legszimpatikusabb szervezetre.

A Tesco vásárlói országosan 61 körzetben, összesen 177, gyermekek oktatását és képesség fejlesztését támogató, egészséges életmódra ösztönző, valamint környezetvédő és -szépítő program közül választhatnak a szavazás során. Csongrád megyében 6 pályázó jutott tovább a második fordulóba. A megyei áruházakban leadott szavazatokkal a vásárlók közösségi és családi programok, környezetvédő- és szépítő, fogyatékkal és tartós betegséggel élők támogatását célzó programok megvalósulását támogathatják.

A vásárlók a szavazási időszakban minden vásárlást követően egy darab zsetont kapnak a pénztáraknál. Ezeket az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon bedobva szavazhatnak a nekik legkedvesebb kezdeményezésre. A zsetongyűjtő pontokon az adott körzetben továbbjutó helyi szervezetekről és programjaikról is kapnak információt a vásárlók. A szavazásban résztvevő szervezetek listája és a szavazatok állása http://a program weboldalán is követhető.

A szavazás lezárása után ezúttal is körzetenként egy – országosan összesen 61 – nyertest hirdet az áruházlánc, amelyek elnyerik az egyenként nettó 400000 forint összegű támogatást. A nyertes pályázatokat a Tesco a 2017. április 17-ei héten hirdeti ki.

Bővebb információ ahttp://www.tesco.hu/kozosseg weboldalon érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.