Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. November 13. 10:53, hétfő | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

A VÁSÁRHELY BÍRTA JOBBAN IDEGEKKEL

A VÁSÁRHELY BÍRTA JOBBAN IDEGEKKEL

Az utolsó percekig kiélezett küzdelemben győzött a Hódtói Sportcsarnokban a Vásárhelyi Kosársuli a Győr ellen.

Utasi Gábor legénysége nagyon jól dolgozott együtt, és a második negyedtől mutatott produkcióját nézve teljesen megérdemelten szerezte meg harmadik sikerét a bajnokságban. Jövő héten a Honvéd otthonába látogatnak a kék-sárgák.

Jól kezdtek a hazaiak, akik néhány perc után már 5 ponttal mentek el. A Győr azonban egyre inkább erőre kapott: Gál, Gombás és Csaba állt csapata élére, utolérték Vasékat, sőt a negyed végén már ők örülhettek 17-23-as vezetésnek.
Úgy tűnt, hogy ez felébresztette Utasi Gábor fiait, akik egyre agresszívebb védekezés mellett kreatív támadásokat vezettek, így ismét látóhatáron belülre kerültek a dunántúliak. (24-27) Bukics mester időkérése sem segített, és az ismét jó formában pályára lépő Gajic és a padról beszálló Varga kosaraival már ismét a Hódmezővásárhely vezetett, és ez a helyzet nem változott a nagyszünetig, amikor 40-36 állt a táblán.


Gajic-ot továbbra sem tudták tartani a fekete mezesek, a Kosársuli kosarasa röviddel a periódus kezdete után megdobta 19. pontját. (46-40) A társainak sem ment rosszul, Szabó, Horváth és Béres a támadó térfél mellett a védőoldalon is kivette a részét a melóból, aminek meglett az eredménye, 12 ponttal ellépett a Csongrád megyei gárda. A differenciából végül az utolsó játékrészre hetet faragtak a sokat reklamáló Rujákék.

Elég forró kezdett lenni a pite a vásárhelyieknek, de megint csak összekapták magukat. Bálint fontos (és kissé szerencsés) kosaraival, valamint Molnár belépésével és hármasával 76-65-re alakult az állás 4 perccel a dudaszó előtt. Egyre fokozódott a feszültség, amikor előre hozta védekezését a Győr-Moson-Sopron megyei társaság, ráadásul közülük Csaba György zsákolt egy bődületeset, és suhintott egy trojkát. (78-72) Erre Varga Zalán válaszolt szintén a hármas vonalon kívülről, majd Vas tempózott eredményesen, amivel eldőlt a győzelem sorsa.

Vásárhelyi Kosársuli – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 86-74 (17-23, 23-13, 22-21, 24-17)
NBI B csoport, alapszakasz, vezette: Menyhárt, Vadász, Borgula.
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 360 néző.

Kosársuli: SZABÓ 18/6, Bálint 4, Molnár 5/3, VAS 14/3, GAJIC 21.
Csere: VARGA 15/3, Horváth 2, Béres 7/3.
Edző: Utasi Gábor

Győr: Puszta 16, Ruják 10, Gál 8/6, Gombás 10/6, Horváth 5.
Csere: Nagy -, Domsitz 2, Geiger 4, Kámán -, CSABA 19/6.
Edző: Bukics Zsolt

Utasi Gábor: “Egy nagyon jó Győrrel játszottunk, de bizonyítottuk, hogy hazai pályán mindenkire veszélyesek vagyunk. Több kritikus pontja is volt a mérkőzésnek, amikor nehezen ment a pontszerzés, de ezeket az időszakokat sikeresen átvészeltük, és mindig meg tudtunk újulni. Többen is jó teljesítményt nyújtottak, igazi csapatmunka volt. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni