Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Szeptember 11. 08:56, csütörtök | Életmód
Forrás: MTI

A városlakók fogyasztói szokásain kíván változtatni az első piacok napja

A városlakók fogyasztói szokásain kíván változtatni az első piacok napja

Piacok napja néven szervez hagyományteremtő szándékkal programot szeptember 13-án a budapesti Erzsébet téren a Nem Adom Fel Alapítvány. Az eseménnyel a városlakók vásárlási szokásait kívánják megváltoztatni.

A főként sérült emberek társadalmi integrációjával foglalkozó szervezet azokat a bolhapiacokat, design vásárokat, garázsvásárokat, kézműves piacokat kívánja népszerűsíteni, amelyek tevékenységükből adódóan a társadalmi és környezeti fenntarthatóságot szolgálják - olvasható az alapítvány közleményében.
Az Erzsébet téren bemutatkozik a három már jól működő, de tematikájában elkülönülő budapesti piac: a WAMP, a Gozsdu Gardrób és a Közös Piac, a további árusító standokra pedig bolhapiac jelleggel érkeznek használt, vagy új, minőségi termékeket kínáló árusok, civil szervezetek. A rendezvényhez szimpátia-nyitvatartással elsőként csatlakozott a Szimpla Bringás Bolhapiac is.
A rendezvény üzenetének közvetítéséhez mások mellett olyan ismert előadók is csatlakoztak mint Németh Juci énekes, vagy Kecskés Karina színművész, akik nem csak nevükkel, de zenéléssel és árusítással is kiveszik részüket a munkából.
Az akció bevételei a sérült emberek pártalálási nehézségeit segítő Kezdjetek szeretni! programot támogatja majd, amelynek hivatalos nagykövetei Illés Fanni paralimpikon úszó, kerekes székes szépségkirálynő, Jakupcsek Gabriella műsorvezető, és Feke Pál Junior Prima- és Artisjus díjas színművész, az Önkéntesség Európai Évének magyarországi nagykövete.

Címkék: Program-színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.