Városlista
2021. április 17, szombat - Rudolf

Hírek

2019. Május 20. 16:02, hétfő | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A tolvajok, az orgazda és a bűnpártoló is rendőrkézen

A tolvajok, az orgazda és a bűnpártoló is rendőrkézen

A szegedi rendőrök elfogták azt a két helybeli fiatalt, akik egy felújítás alatt álló épületből különböző szerszámgépeket és egy talicskát tulajdonítottak el a Tisza-parti városban. Lopás miatt indult ellenük eljárás.

A 18 és a 15 éves gyanúsítottak 2019. április 25-én az esti órákban, a kerítésen átmászva jutottak be a szegedi ingatlanba. Az épületet átkutatták, majd onnan egy ütvefúrót, egy körfűrészt, egy forgó lézeres szintezőt, egy flexet és egy talicskát tulajdonítottak el. A lopott szerszámokat egyikük barátnőjének lakásán rejtették el, majd később eladták azokat egy sándorfalvi férfinak.

A rendőrök az adatgyűjtés során megállapították a feltételezett elkövetők személyazonosságát, akiket gyanúsítottként hallgattak ki. A két fiú ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. Az eltulajdonított tárgyak elrejtésében segédkező 15 éves lánynak bűnpártolás vétsége, míg a lopott dolgokat megvásárló 43 éves férfinak orgazdaság bűntette miatt kell felelnie.

A nyomozók az eltulajdonított eszközöket lefoglalták és azokat a tulajdonosnak visszaadták.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 12:12, péntek | Helyi

Augusztus végéig lesz látogatható a hatvanhetedik kiállítás

A Tornyai János Múzeum tájékoztatja a művészetkedvelő közönséget, hogy a járványügyi korlátozások feloldását követően 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat 2021. augusztus 29 -ig lesz látogatható az Alföldi Galériában.

2021. Április 16. 12:09, péntek | Helyi

Már Magyarországon a harmadik vasút-villamos

Kedden megérkezett a harmadik tram-train szerelvény a Szentesi Motorgarázsba. A harmadik vasút-villamos leemelése és összeszerelése a mai napon megkezdődik.

2021. Április 16. 12:05, péntek | Helyi

A szeptemberi tanévkezdésre birtokba vehetik az utasok a Nyugati pályaudvar felújított vágánycsarnokát

A Nyugati pályaudvar vágánycsarnokát fedő új tetőszerkezet befejezését követően, hamarosan a pénztárcsarnok épületének külső állványozásával is elkészülnek a szakemberek.

2021. Április 16. 12:04, péntek | Helyi

Áprilisban díjmentesen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a MÁV-Volán-csoport járatain

Az általános iskolák részleges újranyitására tekintettel a vonat- és autóbusz-közlekedésben visszaáll a tanítási időszakban érvényes menetrend április 19-től.