Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Március 16. 10:22, szerda | Helyi sport
Forrás: hlkc.hu, fotó: Blaskovics Tibor

A TABELLA ÉLÉRE UGROTT A GYŐZTES RANGADÓ UTÁN A HLKC

A TABELLA ÉLÉRE UGROTT A GYŐZTES RANGADÓ UTÁN A HLKC

Rangadóhoz illő nagyszerű hangulatban, tömött lelátó – közel 400 néző – előtt került sor az NBII Dél-Kelet csoport szombati rangadójára a Balogh Imsi Sportarénában, melyen a bajnoki tabellát vezető Szarvast fogadták.

Nagy várakozás előzte meg az összecsapást, hiszen a mérkőzés eredménye a szorosnak ígérkező bajnokság végső sorrendjére is befolyással lehet.

Szerencsére a nagy tét nem nyomta rá a bélyegét a mérkőzésre, jó tempóban, gyors gólváltással indult az összecsapás. Sebestény Fanni beállós posztról kétszer is eredményes tudott lenni, de a vendégek gyorsan válaszoltak. Egyik csapat sem fogta vissza magát, oda-vissza működött az „adok-kapok”, aztán a félidő derekától fokozatosan sikerült leszakítani a vendégcsapatot (12-7, 25. perc). A Sebők, Vuletic, Tószegi belső hármas állandó veszélyt jelentett a szarvasi kapura, de ezúttal a szélső és beállós játék is jól működött, így megnyugtató, 4 gólos előnnyel (16-12) vonulhatot csapatunk a félidőre.

A pihenő után varázsütés-szerűen indult a második játékrész, sorozatban négy gólt lőttünk, amire nem érkezett válasz. A vendégcsapat azonban ekkor még nem adta fel, Szűcs és Buzási szélről szerzett góljaival valamelyest faragott a hátrányából (22-15, 41. perc). Csapatunkban azonban hatalmas tartás volt ezen a mérkőzésen, minden pályára lépő játékosunk óriási akarattal és hittel játszott. A szarvasiak szemmel láthatóan nem találták az ellenszert a szigorú védekezésünk ellen, a kapuban pedig Kothencz egyik legjobb meccsét játszotta. Támadásban Vuletic, Tószegi és Sebestény is sorra eredményes volt átlövésből, a két szélen pedig Kónya és Kránitz villogott.

A végjáték közönségszórakoztató játékot hozott, 10 góllal is vezetett csapatunk már az egyre jobban széteső vendégcsapat ellen, akik szemmel láthatóan nehezen viselték el a nagyarányú vereségüket. A meccs utolsó perce fergeteges hangulatban zajlott, lelkes közönségünk felállva, vastapssal köszöntette az idei bajnokságban legjobb teljesítményét nyújtó csapatunkat. Szurkolóinknak nem kellett csalódniuk, egy kifejezetten magas színvonalú és tempójú mérkőzésen teljesen megérdemelt győzelmet arattunk a szarvasiak ellen. A végeredménynek köszönhetően a két csapat helyet cserélt a bajnoki tabellán, az egymás elleni eredménynek és jobb gólkülönbségnek köszönhetően 6 fordulóval a bajnokság befejezése előtt a HLKC átvette a vezetést.

NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt kézilabda bajnokság – 14. forduló
2016.03.12., Hódmezővásárhely, Balogh Imsi Sportcsarnok – 350 néző

Hómezővásárhelyi LKC – Szarvasi NKK 34-25 (16-12)
Játékvezetők: Babicz Gábor, Haskó Tamás
Versenybíró: Dr. Nádasdi Tamás
HLKC: KOTHENCZ – KÓNYA 6, TÓSZEGI 5, VULETIC 10, SEBŐK 2, KRÁNITZ 6, SEBESTÉNY 5, Cs: Komáromi (k), SZÉKESI, SZABÓ, Németh, Becsei, Sajtos, Hegyi, Szőke, Blaskovics
A Szarvas gólszerzői: Szűcs 11, Buzási 6, Szabó 3, Elhardt 2, Balogh 2, Hajdú 1

Gaál Adrienn edző: „Mind a 16 játékos – azok is, akik most nem léptek pályára – egész héten mindent megtettek azért, hogy most meglegyen a 9 közte. Nagyon nagy csapatmunka volt. A meccs előtt elmondtam, hogy nem baj ha hibázunk, csak javítsuk ki és bátran próbálkozzanak. Megértették, hogy mekkora tétje volt ennek a mérkőzésnek. Ha akarunk valamit, ha osztályt akarunk váltani, akkor most nem szabad beleülnünk a fotelbe. Ez a meccs megvan, kipipáltuk, de lesznek még nehéz meccseink és nem szabad csak a mezünket felküldeni a pályára, hiszen bárki meglephet még bennünket. A lányok most örülhetnek, de keddtől helyre teszem őket, hogy újból képbe legyenek és ugyanúgy csinálják a dolgukat, ahogy eddig is.”

Junior mérkőzés

Nem volt egy súlycsoportban a két együttes, így egyoldalú játékot hozott a mérkőzés, ami kiütéses hazai győzelemmel zárult.

NBII Dél-Kelet csoport junior kézilabda bajnokság – 14. forduló
2016.03.12., Hódmezővásárhely, Balogh Imsi Sportcsarnok – 150 néző

Hódmezővásárhelyi LKC – Szarvasi NKK 50-14 (26-9)
Játékvezetők: Horváth Ádám, Kovács Gergő
HLKC: Áncsán – Bálint 4, Szabó 4, Klemm 10, Földesi 13, Sajtos 8, Becsei, Cs. Balogh (k), Blaskovics 1, Kandó 7, Molnár S., Balog, Gulyás, Kovács 3
A Szarvas gólszerzői: Fabó 4, Mester 3, Keller 3, Tasgyik 2, Dévai 1, Majoros 1

Kis Márk edző: „A mérkőzésre kitűzött célt teljesítettük, ehhez gratulálok a lányoknak.”
További fotók itt!


A következő fordulóban március 20-án (vasárnap) Túrkevére látogat csapatunk. 13.00 órakor a felnőtt, majd 15.00 órakor a junior csapatok mérkőzésére kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.