Városlista
2021. május 18, kedd - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Október 15. 07:41, szombat | Belföld
Forrás: OrintPress

A T. rex hatalmasabb volt, mint hitték

A T. rex hatalmasabb volt, mint hitték

A szakértők a legfrissebb kutatások szerint azt állítják, hogy a félelmetes Tyrannosaurus rex sokkal hatalmasabb lehetett, mint azt eddig hitték.

Az Egyesült Államokban használták a tudósok azt a háromdimenziós technológiát, amely a dinoszauruszok csontvázának vizsgálatával szinte valós képet készít az egykori élőlényről. Ezek közben a vizsgálatok közben derült fény arra, hogy a T. rex méreteit korábban valószínűleg nagyon alábecsülték - írja a CBBC Newsround.

Az adatok szerint egy 'újszülött' nagyjából 10 kilogrammot nyomhatott, vagyis annyit, mint egy 6 hónapos csecsemő, a következő 17 éve során pedig 9 tonnásra hízott - vagyis súlya kifejlett állapotában megegyezett 9 nem túl nagy személyautóéval.

A számok megdöbbentőek, különösen annak fényében, hogy a tudósok eddig nagyjából fele ekkorára becsülték egy kifejlett példány súlyát. A szakértők most azon dolgoznak, hogy még több T. rex maradvány kerüljön elő - nem tartják ugyanis kizártnak, hogy az ősi ragadozó még a most mértnél is nagyobbra nőhetett.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 18. 17:04, kedd | Belföld

Spanyolország valamennyi tartományában tovább enyhül a járvány

Spanyolország valamennyi tartományában folytatódik a koronavírus-járvány enyhülése - mondta Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója hétfőn Madridban.

2021. Május 18. 15:00, kedd | Belföld

Még a szőnyeget is hamisítják

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint másfél millió forint értékű hamis márkajelzésű szőnyeget és ruhákat találtak egy bolgár teherautóban az M1-es autópályán - közölte a NAV kedden az MTI-vel.

2021. Május 18. 13:16, kedd | Belföld

Eddig 3,5 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra

Eddig 3,5 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra - tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-t.

2021. Május 18. 12:52, kedd | Belföld

Áder: az oltás nyomán már a járványból kifelé vezet az út

Ugyan több mint egy évvel a járvány kezdete után sem mondhatjuk, hogy a végére értünk, ám már bízhatunk abban, hogy tömeges oltás nyomán átléptük azt a határt, ahonnan kifelé vezet az út