Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2015. Július 02. 16:09, csütörtök | Helyi
Forrás: Pavlik Péter hadnagy

A szakasz „összekovácsolása” befejeződött

A szakasz „összekovácsolása” befejeződött

Szakasz szintű ellenőrző-felmérő foglalkozáson vettek részt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 3. Bercsényi Miklós lövészzászlóaljának katonái június közepén.

A zászlóalj egy kijelölt szakasza a közel féléves kiképzési és felkészítési foglalkozásainak lezárásaként szakasz szintű harcászattal egybekötött éleslövészeten vett részt a dóci lőtéren. A lövészetet egyéni és kötelékfelkészítés előzte meg, amely során a tűzcsoportok és a rajok parancsnokai törekedtek arra, hogy a parancsnokságuk alá tartozó katonákból egy jól felkészített csapatot alakítsanak ki.


A szakasz parancsnokának és helyettesének az utóbbi időszakban az volt a feladata, hogy a rajok munkáját összehangolja, hiszen az együttműködés megszervezésére mindig nagy hangsúlyt kell fektetni. Annak érdekében, hogy a szakasz megfelelő szintre jusson el a komplex feladatok végrehajtása során, a katonák egy hétig folyamatos kiképzéseken vettek részt a helyőrségi gyakorlótereken.

A foglalkozásokon az alegység begyakorolta az egymásra épülő harcfeladatokat, az összpontosítási körlet elfoglalásától kezdve egészen az előre megtervezett támadásig. Az összekovácsolás ideje alatt nagy hangsúlyt kapott a parancsnoki munka, amely során a beosztott parancsnokok gyakorolták a harcfeladatok megtervezését és megszervezését is.


A kötelék lőgyakorlaton a szakasz három harcfeladatnak megfelelő éleslövészetet hajtott végre. A lövészetet a 3. Bercsényi Miklós lövészzászlóaljhoz látogató szerb delegáció is megtekintette. A feladatokat a katonák a legjobb módon teljesítették, így a szakasz ezekre kiváló értékeléseket kapott, és a szerb fél is elismerően nyilatkozott a látottakról és a harceljárások alkalmazásáról.

Az eltelt fél év alatt a „15. szakasz” megfelelően összekovácsolódott és felkészült a hazai és a nemzetközi feladatokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.