Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Január 17. 07:22, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

A semmittevés jobban ment néhányaknak Gyöngyöspatán

A semmittevés jobban ment néhányaknak Gyöngyöspatán

Többen nem dolgoztak, sőt hátráltatták a kiszabott feladatok elvégzését a gyöngyöspatai közmunkaprogramban részt vevő alkalmazottak közül.

A programot márciustól erdőtelepítéssel folytatják a magyar–roma konfliktusról elhíresült település érintett lakosai – számol be a Magyar Nemzet.

Az első közmunkaprogram tavaly nyáron indult, és az eltelt időben a helyhatóság azt tapasztalta: a negyven munkásnak valamivel több mint a fele dolgozott megfelelően, a többiek erre nem voltak hajlandók, sőt akadályozták a munkát. – A jövőben csak olyan embereket szeretnénk foglalkoztatni, akik hajlandók dolgozni – mondta el a jegyző. Mátyás István hozzátette: azok, akiket nem alkalmaznak, kaphatnak állami segélyt, hiszen eddigi munkájuk alapján igazolni tudják az állami támogatáshoz szükséges jogszabályban előírt harminc munkanapot. A jegyző kitért arra is, hogy a dolgozói csere ellenére a közmunkaprogram óta Gyöngyöspatán jobb a hangulat, mint korábban, hiszen a lakossági konfliktusok okozóinak „van értelmes elfoglaltságuk, így nem jut idejük másra”.

Úgy tűnik azonban, a romák között nem szűnik a feszültség: mint ismert, egy hete a cigány kisebbségi önkormányzat tagjainak lemondását és a helyi cigány vajda közéleti visszavonulását követelte a gyöngyöspatai romák egy csoportja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk