Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2020. Március 03. 09:59, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

A rendőrökkel együtt várták az unokázós csalókat

A rendőrökkel együtt várták az unokázós csalókat

Egy fővárosi házaspár gyanút fogott, ezért értesítette a rendőröket, miután két ismerősük is unokázós csalók áldozatává vált korábban.

Egy férfi március elsején este felhívott egy II. kerületi idős asszonyt, majd fiának kiadva magát közölte, hogy kábítószer ügyletbe keveredett, fogva tartják, megverték és 10 millió forintra van szüksége. Miközben a telefonáló az idős asszonnyal beszélt, a sértett férje gyanút fogott – mivel az elmúlt időszakban két ismerősük is unokázós csalók áldozatává vált –, ezért értesítette a rendőröket. A csaló közben végig vonalban volt a sértettel, amíg a pénzért oda nem értek a társai – közölte a rendőrség oldalán.

Az egyenruhások a pénzátadás előtt a sértett által ígért egymillió forintot újságpapírra cserélték, így a pénzért érkező 16 éves lány egy borítékban azt vette át. A helyszínen várakozó nyomozók ezután a társasház előtt elfogták a lányt, illetve élettársát, a 21 éves budapesti V. Bencét, aki a közelben figyelte a pénzátadást.

A rendőrök V. Bence és élettársa józsefvárosi lakásában több zálogjegyet is találtak, amely alapján felmerült a gyanú, hogy korábban is unokázós csalásokat követtek el. A rendőrök a harmadik elkövetőt azonosították, őt is társaikhoz hasonlóan csalás bűntett miatt hallgatják ki gyanúsítottként. A nyomozók a 16 éves lányt és párját őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 09:01, kedd | Belföld

Az agráriumnak fontos a generációváltás és a szakemberek utánpótlása

Az agráriumnak végtelenül fontos a generációváltás és a szakemberek utánpótlása - mondta az agrárminiszter Borsod-Abaúj-Zemplén megyei körútját követően hétfőn az MTI-nek.

2020. Szeptember 29. 07:01, kedd | Belföld

Repülőtéri alkalmazottak árultak drogot – Lecsapott rájuk a TEK - VIDEÓ

A gyanú szerint négy férfi több száz alkalommal értékesített kábítószert. Két másikat kábítószer birtoklással gyanúsítottak meg a rendőrök.

2020. Szeptember 29. 06:00, kedd | Belföld

A debreceni atommagkutatóban nemzetközi radiokarbon kompetencia és képzési központ alakul

A debreceni Atommagkutató Intézet (Atomki) és az Isotoptech Zrt. konzorciuma a Széchenyi 2020 programban Nemzetközi Radiokarbon AMS Kompetencia és Képzési Központot hoz létre,.

2020. Szeptember 29. 05:00, kedd | Belföld

Idén 102 milliárd forintból 207 útfelújítási projekt valósulhat meg

Az idén 207 útfelújítási projekt valósulhat meg 670 kilométeren, közel 102 milliárd forint értékben