Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Március 03. 09:59, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

A rendőrökkel együtt várták az unokázós csalókat

A rendőrökkel együtt várták az unokázós csalókat

Egy fővárosi házaspár gyanút fogott, ezért értesítette a rendőröket, miután két ismerősük is unokázós csalók áldozatává vált korábban.

Egy férfi március elsején este felhívott egy II. kerületi idős asszonyt, majd fiának kiadva magát közölte, hogy kábítószer ügyletbe keveredett, fogva tartják, megverték és 10 millió forintra van szüksége. Miközben a telefonáló az idős asszonnyal beszélt, a sértett férje gyanút fogott – mivel az elmúlt időszakban két ismerősük is unokázós csalók áldozatává vált –, ezért értesítette a rendőröket. A csaló közben végig vonalban volt a sértettel, amíg a pénzért oda nem értek a társai – közölte a rendőrség oldalán.

Az egyenruhások a pénzátadás előtt a sértett által ígért egymillió forintot újságpapírra cserélték, így a pénzért érkező 16 éves lány egy borítékban azt vette át. A helyszínen várakozó nyomozók ezután a társasház előtt elfogták a lányt, illetve élettársát, a 21 éves budapesti V. Bencét, aki a közelben figyelte a pénzátadást.

A rendőrök V. Bence és élettársa józsefvárosi lakásában több zálogjegyet is találtak, amely alapján felmerült a gyanú, hogy korábban is unokázós csalásokat követtek el. A rendőrök a harmadik elkövetőt azonosították, őt is társaikhoz hasonlóan csalás bűntett miatt hallgatják ki gyanúsítottként. A nyomozók a 16 éves lányt és párját őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére