Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2011. November 11. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

A rák és a helytelen táplálkozás összefügg?

A rák és a helytelen táplálkozás összefügg?

Négyezernél több daganatos beteg részvételével készült az a cseh felmérés, amelynek megállapítása szerint az érintett páciensek 58 százaléka nem állapotának megfelelően táplálkozik.

A felmérésben 4363 rákbeteget kérdeztek ki idén január és június között az ország 52 onkológiai centrumában. A válaszok azt mutatták, hogy az emberek mintegy 40 százaléka már betegsége diagnosztizálása előtt is helytelenül táplálkozott, mégis a páciensek alig tizedének javasolt kezelőorvosa speciális étrendet. A vizsgálatba bevont daganatos betegek több mint felének lenne szüksége valamely tápanyag pótlására, ötödüknek akut módon – hangsúlyozta Premysl Skaloud, a felmérést szervező orvosok egyike.

Címkék: onkológiai, rák

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 08. 07:33, szerda | Belföld

Karamboloztak, majd összeverekedtek - Videóval

Garázdaság vétsége miatt az Esztergomi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a két férfit, akik közlekedési vitájukat verekedéssel zárták.

2023. Február 07. 19:47, kedd | Belföld

A magyar mentőegység már három embert mentett ki a romok alól Törökországban

Köztük egy gyereket mentettek ki a magyar mentőegység tagjai.

2023. Február 07. 13:55, kedd | Belföld

Török-szíriai földrengés - Adományokat gyűjt a Magyar Vöröskereszt az áldozatoknak

A Magyar Vöröskereszt pénzadományokat gyűjt a Törökországot és Szíriát sújtó földrengés áldozatainak megsegítésére - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.