Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Január 20. 11:39, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

A Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása újabb üteméhez ért

A Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása újabb üteméhez ért

A Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének és a pénztárak felújítása miatt, január 20-ától várhatóan december végéig,

ideiglenesen konténerpénztárakat alakított ki a vasúttársaság a 14-17. vágányok felőli oldalon, az Eiffel térnél.

A nyolc pénztáron kívül, a már meglévő automaták is segítik a gyorsabb jegy- és bérletvásárlást.

A Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása a Márványcsarnok felett folytatódik. A pénztárcsarnok belső boltozatának javítása és tetőszerkezetének felújítása várhatóan év végéig készül el.

Január 20-ától a Nyugati pályaudvar összes állomási pénztára helyett, ideiglenesen, nyolc, konténerekben kialakított személypénztár áll az utazóközönség rendelkezésére. A konténerpénztárak az Eiffel tér mellett, a Kormányablak mögötti területen, a 14-17. vágányok felőli oldalon találhatók. A legegyszerűbben a Podmaniczky utca, vagy a Teréz körút felől az Eiffel téren át, a bevásárlóközpont felől a vágányokon létesített ideiglenes átjárókon átkelve, illetve az aluljárón keresztül közelíthetők meg.

A vasúttársaság kéri az utasokat, tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében, lehetőség szerint, részesítsék előnyben az érintésmentes elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket: a MÁV applikációt vagy a megújult Elvirát. Ne feledjék azt sem, hogy nemcsak a járműveken, valamint a zárt utasforgalmi terekben kell maszkot viselniük, de az állomások, megállóhelyek és megállók teljes területén is. Akik nem viselnek maszkot, kizárhatók az utazásból, és 8000 forint pótdíj fizetésére kötelezhetők.

A Nyugati utascsarnokának több ütemű lezárása idején végzett korszerűsítési munkákról és a pályaudvar utasforgalmi területén történő közlekedésről a www.mav.hu/nyugati oldalon érhetők el információk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.