Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2020. Szeptember 01. 18:17, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

A nemzetközi vonatokban nem közlekednek fekvő- és hálókocsik, valamint étkezőkocsik

A nemzetközi vonatokban nem közlekednek fekvő- és hálókocsik, valamint étkezőkocsik

A vasúttársaság a kormányintézkedésekhez igazodva, illetve a vasutas utazószemélyzet védelme érdekében visszavonásig a nemzetközi forgalomban felfüggeszti a háló- és fekvőkocsi, valamint az étkezőkocsi szolgáltatását.

Szeptember elsejétől lép életbe a rendelkezés, ami a mai müncheni és zürichi járatokat már érinti. A háló- és fekvőkocsikat ülőhelyes kocsikkal pótolja a MÁV-START. A nemzetközi menetrendben egyelőre nincsenek korlátozások a vonatközlekedésben.

A Budapest-Nyugati pályaudvar–Hamburg és vissza viszonylatban közlekedő 172/173-as számú Hungária EuroCity vonatban étkezőkocsi már mától nem közlekedik. A Budapest-Keleti–München/Zürich közötti 462/463-as Kálmán Imre-Wiener Walzer EuroNight vonatpárban a háló- és fekvőhelyes kocsik ma este már nem indulnak el. A fekvő, illetve hálókocsijeggyel rendelkező utasoknak étkezési csomagot adnak, mintegy kompenzációként, mert így az éjszakai utat ülőhelyes kocsikban kell megtenniük. A csomag szendvicset, kakaóscsigát, 1-1 szénsavas és szénsavmentes ásványvizet, gyümölcslevet, szalvétát és kézfertőtlenítő kendőt tartalmaz. A korábban szeptember 5-ével újraindítani tervezett bécsi és terespoli étkezőkocsik már nem állnak forgalomba.

A magyar kormány által hozott nemzetközi utazások korlátozására vonatkozó intézkedések miatt a MÁV-START kezelési költség nélkül visszatéríti a szeptemberre szóló nemzetközi jegyek árát, célországtól függetlenül, amennyiben az utas lemond az utazásról. A részletekről ezen a linken érhetők el információk: https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/dijmentesen-visszateriti-szeptemberre-megvaltott-nemzetkozi-jegyeket-vasuttarsasag

A koronavírusjárvány terjedésének megakadályozása érdekében a tömegközlekedési eszközökön, így a vonatokon is kötelező a száj- és az orr eltakarása. A vasúttársaság arra kéri a vonaton közlekedőket, hogy továbbra is tartsák be a kötelező egészségvédelmi rendelkezéseket. A maszkhasználati kötelezettségre az állomási és a fedélzeti hangos, valamint szöveges utastájékoztató eszközök, a vonatok ajtaján pedig figyelmeztető táblák hívják fel az utasok figyelmét.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 13:46, szerda | Helyi

Október 25-től Észak-Magyarország közelebb kerül a fővároshoz

Október 25-től Észak-Magyarországot, továbbá az Észak-Alföldet érintő utasbarát és sűrűbb menetrendet vezet be a MÁV-START.

2020. Október 20. 15:35, kedd | Helyi

Október 23-án és a hosszú hétvégén változik a menetrend

Az ünnep és a háromnapos munkaszünet miatt változik a közlekedési rend.

2020. Október 20. 13:39, kedd | Helyi

Tornyai újraértékelése

Háromszáz oldalas kiadványt jelentetett meg névadójáról a vásárhelyi múzeum

2020. Október 20. 13:25, kedd | Helyi

VálóTársas: interaktív párkapcsolati színházi est Szegeden

Humor és a rögtönzések segítségével, színházi formában mutat be helyzeteket a hétköznapok párkapcsolati darálójából a VálóTársas című est.