Városlista
2020. július 7, kedd - Appolónia

Hírek

2020. Február 12. 11:44, szerda | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

A német testvérváros delegációja kereste fel az Emlékpontot

A német testvérváros delegációja kereste fel az Emlékpontot

Testvérvárosi delegáció tett látogatást a hódmezővásárhelyi Emlékpontban.

A közgyűjteményben a németországi testvértelepülés, Hechingen polgármesterét, Philipp Hahnt, és Wolfgang Hellert, a hechingeni német-magyar testvérvárosi bizottság elnökét az intézmény történésze, Nagy Gyöngyi kalauzolta.

– Az Emlékpont olyan intézménye Hódmezővásárhelynek, amely egy hozzánk látogató külföldi számára is érdekes – indokolta a közgyűjteményben tett látogatást a német polgármesterrel érkezett vendéglátó városvezető, Márki-Zay Péter.

– A történeti múzeumokat mindig érdekesnek találom, mindenek előtt azokat, amelyek egy ország modernkori történelmét mutatják be. A nemzetiszocializmus szörnyűségeit a kommunizmus követte, s e két nehéz időszakra emlékezés mindig megindító számomra – fogalmazott az Emlékpontban szerzett élményeiről Philipp Hahn, aki elmondta, hogy kétnapos hódmezővásárhelyi látogatásának célja a két település kapcsolatainak elmélyítése, s hogy a programok során felkeresték a nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas vásárhelyi uszoda mellett Mártélyt is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 06. 11:21, hétfő | Helyi

Határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

2020. Július 06. 11:18, hétfő | Helyi

Baleset szemtanúit keresi a Szegedi Rendőrkapitányság

A Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 06010/1783/2020. bűnügyi számon folytat nyomozást közúti baleset gondatlan okozása vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

2020. Július 06. 11:14, hétfő | Helyi

A vasút izgalmas, de nem játszótér!

A nyári szünet beköszöntével, nagyobb valószínűséggel „játszanak” elfoglaltság után kutató fiatalok a vasúti töltéseken, álló szerelvényeken.

2020. Július 06. 11:09, hétfő | Helyi

Idén több mint 900 kilométeren üzemel be korszerű vasúti mobilkommunikációs rendszert a MÁV és a GYSEV

Modern vasúti forgalomirányítási rendszert vesz használatba idén a MÁV és a GYSEV több mint 900 kilométernyi hazai pályán egy új digitális mobilkommunikációs hálózat révén.