Városlista
2020. február 25, kedd - Géza

Hírek

2020. Február 12. 11:44, szerda | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

A német testvérváros delegációja kereste fel az Emlékpontot

A német testvérváros delegációja kereste fel az Emlékpontot

Testvérvárosi delegáció tett látogatást a hódmezővásárhelyi Emlékpontban.

A közgyűjteményben a németországi testvértelepülés, Hechingen polgármesterét, Philipp Hahnt, és Wolfgang Hellert, a hechingeni német-magyar testvérvárosi bizottság elnökét az intézmény történésze, Nagy Gyöngyi kalauzolta.

– Az Emlékpont olyan intézménye Hódmezővásárhelynek, amely egy hozzánk látogató külföldi számára is érdekes – indokolta a közgyűjteményben tett látogatást a német polgármesterrel érkezett vendéglátó városvezető, Márki-Zay Péter.

– A történeti múzeumokat mindig érdekesnek találom, mindenek előtt azokat, amelyek egy ország modernkori történelmét mutatják be. A nemzetiszocializmus szörnyűségeit a kommunizmus követte, s e két nehéz időszakra emlékezés mindig megindító számomra – fogalmazott az Emlékpontban szerzett élményeiről Philipp Hahn, aki elmondta, hogy kétnapos hódmezővásárhelyi látogatásának célja a két település kapcsolatainak elmélyítése, s hogy a programok során felkeresték a nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas vásárhelyi uszoda mellett Mártélyt is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 25. 10:26, kedd | Helyi

Határozott kiállás a kommunista elnyomás ellen

Makón tartott előadást az Emlékpont vezetője

2020. Február 25. 09:53, kedd | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2020. Február 25. 09:51, kedd | Helyi

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonkilenc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2020. Február 24. 14:04, hétfő | Helyi

Kiss Lajos nyomdokain haladva

Kiss Lajos nyomdokain haladva – Válogatás a Tornyai János Múzeum 2019. évi gyarapodásából című kiállítás megnyitója 2020. február 28-án, pénteken 17 órától.