Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 15. 13:10, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A nemdohányzók védelmében indít ellenőrzést a tisztiorvosi szolgálat

A nemdohányzók védelmében indít ellenőrzést a tisztiorvosi szolgálat

A nemdohányzók védelmében indít jövő hétfőtől kéthetes átfogó, országos ellenőrzést a tisztiorvosi szolgálat - jelentette be a helyettes tiszti főorvos pénteken Budapesten.

Szabó Enikő sajtótájékoztatóján elmondta: közterületeket, vendéglátó- és szórakozóhelyeket, hivatalokat és bevásárlóközpontokat ellenőriznek majd, hogy betartják-e ott a nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásait.
A dohányzási szabályok betartásának ellenőrzése nem csak a hétköznapokra és a napi munkaidőre korlátozódik majd - hangsúlyozta Szabó Enikő, hozzátéve, a közegészségügyi felügyelők hétvégenként és éjszakánként is ellenőriznek majd.
Közölte: a kampányszerű akciókon kívül is rendszeresen ellenőriznek a tisztiorvosi szolgálat munkatársai, a jogszabály tavaly január elsejei szigorítása óta 57 500 ellenőrzést végeztek, és a három hónapos türelmi idő lejárta után 12 millió forintnyi bírságot szabtak ki.
A szakember kiemelte, hogy azokra a helyekre többször is visszamennek ellenőrizni, ahol korábban valamilyen szabálytalanságot találtak.
A legtöbb kihágást a vendéglátó- és szórakozóhelyeken, valamint a közterületeken tapasztalták az ellenőrök, de szabtak ki bírságot felsőoktatási intézményben és sportcentrumban is - mondta el Szabó Enikő.
A szállodákban tartott vizsgálatok során megállapították, hogy a szálláshelyek a törvény betartását illetően nem térnek el az átlagtól, mintegy ezer szállodából hatban találtak valamilyen problémát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.