Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. November 26. 15:59, hétfő | Helyi

A merevedési zavar lehet lelki, pszichés eredetű?

A merevedési zavar lehet lelki, pszichés eredetű?

Számos betegség visszavezethető arra, hogy ha lelkileg nincs valami rendben, az mindig lecsapódik testi vonalon is.

Éppen ezért fontos, hogy tanuljuk meg tisztelni a testünket és a lelkünket egyaránt. A testünk nem egy szexgép, ami gombnyomásra kész a szexre és a lelkünk sem sebezhetetlen.

A merevedési zavar napjainkban elég népszerű probléma, ami, szomorú tény, de egyre növekvő tendenciát mutat. Ehhez nagyban hozzájárul napjaink stresszes, sikerorientált életmódja, így ezt a problémát sokan kudarcnak élik meg, pedig nem az és igenis beszélni kell róla. Ettől függetlenül nem tartozik a legnépszerűbb témák közé, pedig meglepődnénk, hogy hány ismerősünket érinti a merevedési zavar. Ez főleg abból ered, hogy a férfiak úgy gondolják, hogy nem feltétlenül fog tudni segíteni ezen egy harmadik, idegen személy, mint amilyen a szakorvos vagy a szexuálpszichológus.

Attól függően, hogy szervi vagy lelki okra gyanakszunk, fordulhatunk urológushoz vagy andrológushoz, vagy pedig szexuálpszichológushoz. Jó hír, hogy ezek elég közel állnak egymáshoz, így, ha úgy gondolják, hogy a másik szakág képviselője hatékonyabb terápiát tud javasolni a páciens számára, akkor javasolják a másik felkeresését. Az idő jelen esetben nem gyógyító faktor, hanem épp ellenkezőleg, segít állandósítani a problémát, sőt segít abban is, hogy az önbizalom a minimumra csökkenjen, így még kevésbé kér segítséget a problémájára. Tehát ha merevedési zavart észlelünk, mindenképp forduljunk szakorvoshoz.

Az egyik fő ok, amire visszavezethető a potenciazavar, az a megfelelő kommunikáció hiánya. Hiszen a mindennapos, apró-cseprő problémák kibeszélése nem érinti azokat a mélységeket, ahonnan el lehet indítani egy ilyen fokú beszélgetést. Pedig ez nem tabu, mindenképp érdemes beszélni róla, ki mással, mint azzal, aki jóban- rosszban mellettünk áll?

Milyenek lehetnek a női reakciók abban az esetben, amikor először szembesülnek a problémával? A többség elsőre elbizonytalanodik és magában keresi az okot. A másik dolog, hogy a férfiaknak is szükségük van érzelmekre, nem elegendő csak egy szexis cukorka tanga ahhoz, hogy azonnal harckész állapotba kerüljön. A teljesítménykényszer is maximálisan kedvez a merevedési zavarnak, ami főleg a gyermektervezés időszakában van jelen, mivel ilyenkor nagy a stressz, hogy megfoganjon a magzat. Fontos továbbá, hogy merjünk hangot adni az igényeinknek és vágyainknak, hiszen a partner sem jós, hogy mindent tudjon, hogy mikor mi esik jól. Tehát ha a simogatással szeretnénk, ha kifejezné a gyengédségét, akkor beszéljünk róla, ne csak várjuk, hogy magától kitalálja.

A legtöbb esetben egy gyógyszer vagy potencianövelő hamar orvosolja a problémát, de ez persze nem minden. Hiszen attól, hogy a tünetet megszüntettük, attól még a probléma valós marad.Ezért érdemes elsajátítani bizonyos relaxációs folyamatokat, hogy fel tudjuk oldani a bennénk lévő görcsöt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: