Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Május 28. 12:15, péntek | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

A MÁV gyermeknapi meglepetései

A MÁV gyermeknapi meglepetései

Kreatív pörgetős füzettel és színes programokkal készül a MÁV az idei gyereknapra.

Négy mókás történetet gondolhatnak tovább a gyerekek a MÁV-START pörgetős füzeteiben, és rajzolhatják hozzá a befejezést is. Május utolsó vasárnapja a Magyar Vasúttörténeti Parkban is a gyermekekről szól, május 30-án gőzmozdonyon, lóvasúton és kerti vasúton is lehet utazni, emellett további izgalmas kalandokkal várják a gyerekeket.A MÁV-START járatain a jegyvizsgálóktól a gyereknapi hétvégén kaphatnak először a legkisebbek játékos történeteket bemutató pörgetős füzetet, amelyhez egyedi befejezést is rajzolhatnak. Így dobhatják vissza képzeletben a strandlabdát egy FLIRT-nek, gondolhatják tovább, ahogy az emeletes KISS begördül a Balatonhoz, Béka koma a NOHAB orrára ugrik a nádasból, vagy a TAURUS lehagyja a sirályt. Aki a saját rajzával befejezett történetről videót készít, esélyes az értékes ajándékra! A legjobb filmeket a MÁV online felületein fogja bemutatni.

A Magyar Vasúttörténeti Parkban május 30-án délelőtt 10 és 18 óra között interaktív bábműsorral, egész napos kézműves foglalkozással, kalandjátékkal, kincskereséssel állatsimogatóval, és további színes programokkal várják a gyerekeket. „Az Élet-Úton” KRESZ Park kerékpáros ügyességi pályán a gyermekek gyakorolhatják a bicikli biztonságos kezelését akár egészen kiskortól. A „Mini KRESZ Park” 15 perces KRESZ oktatással várja a kicsiket, akik a kis autók volánja mögé ülhetnek. Elsősegélynyújtó bemutatón tanulhatják a gyerekek a segítségnyújtás alapjait. Ezen a napon minden 14 év alatti gyermeknek ingyenes a belépés a Magyar Vasúttörténeti Parkba!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.