Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2015. Március 28. 18:21, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A másodpilóta azt akarta, mindenki emlékezzen rá

A másodpilóta azt akarta, mindenki emlékezzen rá

A lezuhant Germanwings-gép másodpilótája, Andreas Lubitz korábban arról beszélt, hogy egy napon valami olyat fog tenni, ami megváltoztatja az egész rendszert,és mindenki emlékezni fog a nevére - mondta a férfi volt barátnője a Bild című német lap szombati cikke szerint.

Az exbarátnő, aki egy 26 éves légiutas-kísérő, 'gyötrődőnek' és 'titkolózónak' nevezte Andreas Lubitzot, aki a hatóságok szerint valószínűleg szándékosan vezette hegyoldalnak a vele együtt 150 embert szállító repülőgépet kedden a francia Alpokban.

A Mariaként bemutatott fiatal nő elmondta, hogy amikor meghallotta a légikatasztrófáról szóló híreket, rögtön eszébe jutottak a férfi szavai, amelyek szerint 'egy napon olyat fog tenni, ami megváltoztatja az egész rendszert, és mindenki megismeri a nevét'. A légiutas-kísérő hozzátette: akkor nem volt értelme annak, amit mondott, de most már van. A Bild szerint Maria öt hónapon keresztül együtt dolgozott a másodpilótával, és a kapcsolatuk is csak ezen időszak alatt tartott.

Maria kifejtette: ha Andreas Lubitz valóban szándékosan vezette hegynek a gépet, azt csak azért tehette, 'mert megértette, hogy egészségügyi problémái miatt gyakorlatilag szertefoszlott a nagy álma, hogy egy hosszújáratú repülőgép kapitányaként dolgozhasson a Lufthansánál'. Arról is beszámolt, hogy azért lett vége a kapcsolatuknak, mert egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a férfi komoly problémákkal küzd. Lubitz állítólag többször is kiabálva riadt fel egy-egy rémálomból, volt olyan, hogy azt ordította: 'zuhanunk'.

Lubitz düsseldorfi lakásában lefoglalt iratokból kiderült: a másodpilóta régóta több orvos kezelése alatt állt. A házkutatás során lefoglalt iratok között betegállományba helyezésről szóló aktuális, a keddi napra is vonatkozó, összetépett dokumentumok is voltak, ami az előzetes értékelés szerint alátámasztja azt a feltételezést, hogy a férfi titkolta betegségét. A Bild információi szerint Lubitz 'súlyos depresszióban' szenvedett 2009-ben és pszichiátriai kezelésben részesült.

A Germanwings Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő A320-as gépének fedélzetén 150 ember tartózkodott, amikor a repülő kedd délelőtt hegyoldalnak csapódott Franciaország déli részén, az Alpokban. A katasztrófa körülményeinek vizsgálatát vezető marseille-i ügyészség szerint a másodpilóta bezárkózott a pilótakabinba, és valószínűleg szándékosan vezette a gépet a hegyoldalnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.

2024. Június 06. 09:26, csütörtök | Külföld

Csehországban összeütközött két vonat, négyen meghaltak, többen megsérültek

Négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.