Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Május 05. 12:02, csütörtök | Helyi
Forrás: Gombkötő Zoltán PR menedzser Invitel Zrt.

A magyar háztartások több mint felében van HD-re alkalmas tévékészülék – HDTV előfizetésekkel nem állunk ennyire jól

A magyar háztartások több mint felében van HD-re alkalmas tévékészülék – HDTV előfizetésekkel nem állunk ennyire jól

2014 és 2015 között 7%-kal nőtt a HD adás vételére alkalmas televíziókészülékek száma Magyarországon, derült ki a Nielsen kutatási eredményeiből.

A főként tévécsatorna nézettség-méréssel foglalkozó cég adatai szerint jelenleg a magyar háztartások mintegy 54 százaléka rendelkezik ún. HD ready vagy full HD készülékkel. A HD csatornákat tartalmazó televízió-előfizetések száma ezzel szemben az Invitel saját ügyfélkörben szerzett tapasztalatai szerint is jóval alacsonyabb ennél. Az Invitel utánajárt a jelenség okainak. A nyári sportesemények közvetítése akár áttörést is hozhat.

Ha új tévére vágyunk, manapság gyorsan és jó ár-érték arányban vásárolhatunk HD, esetleg full HD televíziót, azonban a korszerű készülékkel csak az újszerű tévénézés lehetőségét kapjuk, megfelelő minőségű tartalomról azonban külön szükséges gondoskodnunk. Mi kell ahhoz, hogy gondtalanul élvezhessük a hagyományos tévéadásnál – szabad szemmel is láthatóan – részletgazdagabb, nagy felbontású (HD) képminőséget?

Infrastruktúra – kell egy jó hálózat

Talán nem is gondolnánk, de Magyarország különböző régióiban eltérőek a technikai lehetőségek a kábeles internet- és tévészolgáltatási piacon. Erre a helyzetre a szolgáltatók folyamatos hálózatfejlesztési beruházásai jelenthetnek megoldást. Az Invitel mindezt felismerve, 2012-ben indult fejlesztési programja részeként 2015-ben megduplázta előző évi hálózatfejlesztései ütemét és összesen 165 ezer újabb háztartás számára tette elérhetővé országszerte a gyorsabb és korszerűbb internet-szolgáltatást, s egyúttal a minőségi, digitális, interaktív televíziózást. A fejlesztések a következő években is folytatódnak, cél, hogy a minőségi szolgáltatások minél több fogyasztóhoz eljussanak.

Hogyan juthatunk HD tartalmakhoz?

Ideális esetben már van egy full HD tévénk, adott a korszerűsített infrastruktúra és a szélessávú, gyors internet is, no de hogyan lesz HD adásunk? Okostévénkre letölthetünk különféle applikációkat, HD tartalmakat, például kipróbálhatjuk az internetes videó – szaknyelven ún. „OTT” – szolgáltatásokat, vagy a megfelelő TV-előfizetés mellett akár ingyenesen elérhető HBO Go-t és FilmBox Live-ot. De ezek mellett használhatjuk a számítógépünket, illetve beszerezhetünk egy Blu-Ray lejátszót is, ami persze együtt jár az évek alatt gondosan gyűjtögetett DVD-gyűjteményünk Blu-Ray változatra történő lecserélésével. Túl bonyolultnak tűnik?! Ennél egyszerűbb megoldásra van szükség?!

Internet és TV egy csomagban
Ha megfelelő internet- és TV-csomagot választunk, sok HD csatornával, akkor a HD-képes készülékünk számos előnyét kiélvezhetjük. Az Invitel folyamatosan figyelemmel kíséri a fogyasztói igények változását, és ezekre is alapozva alakítja ki ajánlatait. A legújabb, május elejétől érvényes Kolibri csomagok a család minden tagja számára változatos és sokszínű szórakozást kínálnak internetet és HD televízió-csatornákat tartalmazó csomagjaikkal. Sőt, jelenleg a meghatározó méretű szolgáltatók közül az Invitelnél érhető el Magyarország leggazdagabb, 33 csatornát tartalmazó HD-kínálata. A HD képminőség pedig a család minden tagjának nagyobb élménnyé varázsolja a közös tévézést, és még emlékezetesebbé teszi a közösen eltöltött időt, ráadásul az sem baj, ha a családból mindeközben valaki internetezni szeretne.

Az idei nyár a sporté

Akár hagyományos, akár HD előfizetést választunk, szinte biztosan követjük majd a nyár sporteseményeit. Az Invitel kifejezetten a sportrajongók kedvében is szeretne járni: a Családi HD-csomagban az összes fontos sportcsatorna megtalálható, HD minőségben nézhetjük például az M4, a SportTV, az Eurosport 1 és 2, valamint a DIGI Sport adásait. Így nem kell kiegészítő előfizetést rendelni ahhoz, hogy ne maradjunk le egyetlen meccsről vagy magyar aranyéremről sem. Ha pedig úgy döntünk, hogy legszívesebben egy sörözőben néznénk barátainkkal a fontos sporteseményeket, akkor ez is megoldható, hiszen az Invitel erre is tud megoldást nyújtani a vendéglátóhelyeknek publikus tévészolgáltatást is tartalmazó Profi csomagjai keretében.

Tévézés közben internetezünk és internetezés közben tévézünk

Az utóbbi évek trendje az ún. multiscreening, amikor tévénézés közben internetezünk a telefonunkon, asztali számítógépen vagy akár tableten. Gyors szélessávú internet-előfizetés és egy WiFi router birtokában ugyanis plusz költségek nélkül böngészhetünk a neten otthon mobiltelefonról és tabletről is. Ugyan a nagy sportesemények közvetítői is bemondják a legfontosabb adatokat egy-egy játékosról, sportolóról, azért mégis sokkal több információt szerezhetünk az internetről. E fogyasztói szokások hatására 2012-höz képest hétköznap csökkent, de ezzel együtt a hétvégéken megnőtt a televíziózásra fordított idő2.

Mit hoz a jövő?

A full HD tévé egyre több magyar háztartást hódít meg, azonban a jövő még ennél is nagyobb izgalmakat és jobb képminőséget tartogat az Ultra-HD tévékészülékek formájában. Az UHD és 4K néven is ismert technológia a full HD-s eszközök nagytestvére, 4096x2160 képponttal, amely még részletgazdagabb vizuális élményt jelent, azonban egyelőre kevés az ilyen minőségben elérhető tartalom a piacon.

Mit várhatunk internet- és tévészolgáltatónktól?

Az Invitel új Kolibri díjcsomagjai Magyarország legnagyobb HD csatornakínálatával és szélessávú internettel május elejétől elérhetőek az Invitel Pontokban, az Invitel honlapján, valamint a 1288-as Infovonalon. Új előfizetők kétéves határozott idejű szerződéskötéssel és e-számla igénybevételével fix áron, havi bruttó 5490 forintért rendelhetik meg a Kolibri M családi csomagot, amelyben az internet előfizetés mellett az Invitel HD képes szolgáltatási területén már 19 HD, valamint 81 hagyományos tévé- illetve rádiócsatorna is megtalálható. Az érdeklődők emellett külön is megrendelhetik más prémium csatornák HD változatát is.

Az Invitelről

Az Invitel a magyar telekommunikációs piac egyik meghatározó szolgáltatójaként széles körű portfolióval áll lakossági és üzleti ügyfelei rendelkezésére. Lakossági kínálatában megtalálható számos szórakoztató és multimédiás szolgáltatás, az interaktív, digitális és HD televízió éppúgy, mint a gyors internet és a telefonszolgáltatás. A vállalati piacokon a legmodernebb informatikai és felhőalapú IT-megoldásokon felül hang- és adatszolgáltatásokat nyújt partnereinek országos optikai kábelhálózatán keresztül. Az Invitel számos ügyfélszolgálati ponttal várja előfizetőit országszerte, székhelye Budaörsön található.

További információ:http://www.invitel.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.