Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 02. 07:34, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

A lottózóba indult, mielőtt a rendőrségen próbált volna rabolni

A lottózóba indult, mielőtt a rendőrségen próbált volna rabolni

Első pillantásra csőre töltött, éles lőfegyvernek tartották a rendőrök azt a pisztolyt, amelyet egy húszéves férfi használt hétfőn, amikor a hódmezővásárhelyi rendőrkapitányság épületében kísérelt meg rablást.

Bár a rendőröknél volt fegyver, semmiképpen sem használhatták, mivel a kapitányság előterében több ügyfél is tartózkodott – derült ki szerdai beszámolójukból.

Szabó György főtörzsőrmester és Vank István zászlós újságíróknak a történteket felelevenítve elmondták, bár mindkettőjüknél volt fegyver, szóba sem jöhetett, hogy azt használják, hiszen a kapitányság előterében több ügyfél is tartózkodott, az elkövetőtől néhány lépésre például egy édesanya állt kislányával. A húszéves támadó határozottnak, elszántnak tűnt, fegyverén látszott, hogy fémből készült és kibiztosította. A 180 centiméter magas, vékony testalkatú férfi a két nála magasabb és erősebb rendőrnek csupán annyit mondott: „Uraim, adják át az értékeiket!”, és rájuk fogta a pisztolyt, amelyről később kiderült, hogy egy az éles lőfegyverhez tökéletesen hasonlító 6 milliméteres ASG típusú airsoft pisztoly.

A rendőröknek, beszámolójuk szerint sikerült megőrizniük hidegvérüket, és másfél, két percen keresztül próbálták megnyugtatni, beszéltetni az elkövetőt. Kérték, gondolja meg mit csinál, lépjen hátra, tegye le a fegyvert. Amikor a gyanúsított a rábeszélés hatására lejjebb eresztette pisztolyát, a két egyenruhás lefegyverezte és megbilincselte.

A Szegedi Városi Bíróság szerdán jogerős döntésével elrendelte a kétrendbeli, fegyveresen elkövetett rablás bűntette kísérletével gyanúsított, épületasztalos szakmájú, munkanélküli támadó előzetes letartoztatását. A bíróság tájékoztatása szerint az eddig beszerzett adatok alapján a gyanúsított hétfőn a reggeli órákban vette magához airsoft pisztolyát azzal a céllal, hogy egy hódmezővásárhelyi lottózó kirablásával oldja meg anyagi nehézségeit. A férfi, amikor látta, hogy a lottózóban túl sokan vannak, úgy döntött, hogy nem azt rabolja ki, hanem a rendőrkapitányságon dolgozókat.

A bírósági döntését követően Kecskés Ákos, a férfi ügyvédje elmondta, védence nem tudta megmondani, mi volt az oka a tettének. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy egészséges ember két esetben követhet el hasonló cselekményt, vagy bódult állapotban van, és nem tudja, mit csinál, ezt azonban a jelenlegi adatok kizárják, vagy szándékosan akar bekerülni a börtönbe. A cselekmény öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, hiszen két hivatásában eljáró, egyenruhás rendőrrel szemben a rendőrség épületében kísérelt meg fegyveres rablást – magyarázta az ügyvéd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.