Városlista
2019. december 13, péntek - Luca

Hírek

2019. Október 08. 11:11, kedd | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

A látványraktár rejtette a feladatok megoldásait

A látványraktár rejtette a feladatok megoldásait

Helyismereti verseny helyszíne volt a Tornyai-múzeum

Az idén 48. alkalommal szervezte meg azIsmerd meg Vásárhelyt!című vetélkedőt a város általános- és középiskolásai számára a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.A hétvégi verseny egyik helyszíne a Tornyai János Múzeum volt.

A 31 általános és 23 középiskolai csapat, összesen száznál is több diák részvételével zajlott próbatétel célja Hódmezővásárhely kulturális nevezetességeinek megismertetése volt.A múzeumban megoldandó feladatlap kérdéseit a közgyűjtemény szakemberei úgy állították össze, hogy a válaszokat a látványraktárt felkeresve találhassák meg a versenyzők, viszont mobiltelefonnal, internetes kereséssel nem juthattak közelebb a megoldáshoz.

A diákok a vitrinekben lévő anyagot megszemlélve megtudhatták, hogy a város egykori kalaposmesterét Oskovics Józsefnek hívták, s hogy a raktár 14. kiállítószekrényében őrzött, 1879-ben készült pecsétjével a H.M.VÁSÁRHELYI SZABÓ IPAR TÁRSULAT iratait hitelesítették, valamint azt is, hogy a gerebent eleink a len fésülésére használták.

A városismereti vetélkedőn az általános iskolások között a legjobb eredményt Kis-Molnár Zsuzsanna és Bánfi Emma kettőse érte el a Varga Tamás Általános Iskolából, a második helyen Farkas Emma és Rózsa Laura végzett a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskolából, míg a harmadik helyet a Mihályi Barbara és Bartucz Fanni alkotta csapat szerezte meg a Varga Tamás Általános Iskolából.

A középiskolások versenyében az első helyen Gál Evelin és Bányai Szabolcs duója végzett az Eötvös József Szakközépiskolából, a második helyen a Bethlen Gábor Református Gimnázium Bodzsár Míra és Forrai Fruzsina összeállítású csapata végzett, míg a harmadik helyezettnek járó elismerést a szervező szakközépiskola Győrfi Dominik és Frield Máté összeállítású csapata vehette át.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 13. 11:49, péntek | Helyi

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba harminc határsértő Csongrád megyében tegnap.

2019. December 13. 11:47, péntek | Helyi

Körözött Range Rover Nagylakon

A magyar rendőrök a brit hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen.

2019. December 13. 11:42, péntek | Helyi

Népi hagyományvilág a huszadik századi irodalomban

Hagyomány, népi írók, nemzeti önismeret címmel rendezett konferenciát az Emlékpontban a közgyűjteménnyel együttműködésben a Bálint Sándor Szellemi Örökségéért Alapítvány, a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával.

2019. December 13. 11:30, péntek | Helyi

Tetőtérrel bővült az Aranyossy iskola

Az új épületrészt pénteken veszik birtokba