Városlista
2020. augusztus 14, péntek - Marcell

Hírek

2019. Október 08. 11:11, kedd | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

A látványraktár rejtette a feladatok megoldásait

A látványraktár rejtette a feladatok megoldásait

Helyismereti verseny helyszíne volt a Tornyai-múzeum

Az idén 48. alkalommal szervezte meg azIsmerd meg Vásárhelyt!című vetélkedőt a város általános- és középiskolásai számára a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.A hétvégi verseny egyik helyszíne a Tornyai János Múzeum volt.

A 31 általános és 23 középiskolai csapat, összesen száznál is több diák részvételével zajlott próbatétel célja Hódmezővásárhely kulturális nevezetességeinek megismertetése volt.A múzeumban megoldandó feladatlap kérdéseit a közgyűjtemény szakemberei úgy állították össze, hogy a válaszokat a látványraktárt felkeresve találhassák meg a versenyzők, viszont mobiltelefonnal, internetes kereséssel nem juthattak közelebb a megoldáshoz.

A diákok a vitrinekben lévő anyagot megszemlélve megtudhatták, hogy a város egykori kalaposmesterét Oskovics Józsefnek hívták, s hogy a raktár 14. kiállítószekrényében őrzött, 1879-ben készült pecsétjével a H.M.VÁSÁRHELYI SZABÓ IPAR TÁRSULAT iratait hitelesítették, valamint azt is, hogy a gerebent eleink a len fésülésére használták.

A városismereti vetélkedőn az általános iskolások között a legjobb eredményt Kis-Molnár Zsuzsanna és Bánfi Emma kettőse érte el a Varga Tamás Általános Iskolából, a második helyen Farkas Emma és Rózsa Laura végzett a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskolából, míg a harmadik helyet a Mihályi Barbara és Bartucz Fanni alkotta csapat szerezte meg a Varga Tamás Általános Iskolából.

A középiskolások versenyében az első helyen Gál Evelin és Bányai Szabolcs duója végzett az Eötvös József Szakközépiskolából, a második helyen a Bethlen Gábor Református Gimnázium Bodzsár Míra és Forrai Fruzsina összeállítású csapata végzett, míg a harmadik helyezettnek járó elismerést a szervező szakközépiskola Győrfi Dominik és Frield Máté összeállítású csapata vehette át.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 12. 11:17, szerda | Helyi

OrgonaPont az Ótemplomban

Augusztus 22-én, szombaton 20 órai kezdettel a Filharmónia Magyarország szervezésében ismét OrgonaPont hangversenynek ad otthont a hódmezővásárhelyi Református Ótemplom.

2020. Augusztus 12. 11:01, szerda | Helyi

Augusztus 20-tól Székesfehérvár és Esztergom térségében folytatódik a vasúti és a buszközlekedés összehangolása

Folytatódik a vasúti, közúti személyszállítási menetrendek harmonizációja, ezért augusztus 20-tól megváltozik a Volánbusz Székesfehérvár, valamint Esztergom térségét a fővárossal összekötő autóbuszjáratainak menetrendje.

2020. Augusztus 10. 16:20, hétfő | Helyi

Vasúti utazási kedvezmény a kitűnő tanulóknak ajándékozott cirkuszi belépőhöz

A MÁV-START csatlakozott a Fővárosi Nagycirkusz kezdeményezéséhez, miszerint a kitűnő bizonyítvánnyal rendelkező diákok cirkuszi belépőt kapnak.

2020. Augusztus 10. 15:49, hétfő | Helyi

Második arany

A szakma legrangosabb nemzetközi versenyének számító londoni IWSC-n is, kiemelkedően magas pontszámmal aranyat nyert az Opera Gin Budapest