Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Október 08. 11:11, kedd | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

A látványraktár rejtette a feladatok megoldásait

A látványraktár rejtette a feladatok megoldásait

Helyismereti verseny helyszíne volt a Tornyai-múzeum

Az idén 48. alkalommal szervezte meg azIsmerd meg Vásárhelyt!című vetélkedőt a város általános- és középiskolásai számára a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.A hétvégi verseny egyik helyszíne a Tornyai János Múzeum volt.

A 31 általános és 23 középiskolai csapat, összesen száznál is több diák részvételével zajlott próbatétel célja Hódmezővásárhely kulturális nevezetességeinek megismertetése volt.A múzeumban megoldandó feladatlap kérdéseit a közgyűjtemény szakemberei úgy állították össze, hogy a válaszokat a látványraktárt felkeresve találhassák meg a versenyzők, viszont mobiltelefonnal, internetes kereséssel nem juthattak közelebb a megoldáshoz.

A diákok a vitrinekben lévő anyagot megszemlélve megtudhatták, hogy a város egykori kalaposmesterét Oskovics Józsefnek hívták, s hogy a raktár 14. kiállítószekrényében őrzött, 1879-ben készült pecsétjével a H.M.VÁSÁRHELYI SZABÓ IPAR TÁRSULAT iratait hitelesítették, valamint azt is, hogy a gerebent eleink a len fésülésére használták.

A városismereti vetélkedőn az általános iskolások között a legjobb eredményt Kis-Molnár Zsuzsanna és Bánfi Emma kettőse érte el a Varga Tamás Általános Iskolából, a második helyen Farkas Emma és Rózsa Laura végzett a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskolából, míg a harmadik helyet a Mihályi Barbara és Bartucz Fanni alkotta csapat szerezte meg a Varga Tamás Általános Iskolából.

A középiskolások versenyében az első helyen Gál Evelin és Bányai Szabolcs duója végzett az Eötvös József Szakközépiskolából, a második helyen a Bethlen Gábor Református Gimnázium Bodzsár Míra és Forrai Fruzsina összeállítású csapata végzett, míg a harmadik helyezettnek járó elismerést a szervező szakközépiskola Győrfi Dominik és Frield Máté összeállítású csapata vehette át.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 17. 10:06, csütörtök | Helyi

„Találd ki magad!” Pályaválasztási vásár Szegeden

Csütörtöktől szombatig tart a huszadik „Találd ki magad!” Pályaválasztási vásár Szegeden

2019. Október 16. 15:15, szerda | Helyi

Rózsa Luca Sára festőművész tárlatvezetése

THY WILL BE DONE-Rózsa Luca Sára festőművész tárlatvezetése.

2019. Október 16. 10:31, szerda | Helyi

Hét határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2019. Október 16. 10:26, szerda | Helyi

Körözött luxusterepjáró Nagylakon

A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen.