Városlista
2020. október 25, vasárnap - Bianka

Hírek

2020. Szeptember 29. 11:04, kedd | Helyi
Forrás: A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

A közúti közlekedésben is fontos a környezetvédelem

A közúti közlekedésben is fontos a környezetvédelem

Már huszonnegyedik alkalommal zajlott le 2020. szeptember 21-25. között a Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akció sorozat, amelyben az idei évben Szeged mellett Budapest, Debrecen és Győr is részt vett.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által, a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. közreműködésével koordinált, az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó Akció célja a közlekedő gépkocsi-állomány állapotának felmérése mellett az volt, hogy felhívja a figyelmet a környezetbarát, energiatakarékos autózás fontosságára, a mobilitás új értelmezésére.

Az Akció keretében Szegeden a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal közlekedés hatósági munkatársai, naponta változó helyen, környezetvédelmi ellenőrzésekre alkalmas gépkocsival végeztek méréseket.

Öt nap alatt 149 db járművet ellenőriztek, amelyből 20 esetben figyelmeztetés, 2 esetben műszaki vizsgálatra berendelés történt. A hatóság ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetett a tájékoztatásra annak érdekében, hogy a gépkocsik vezetői megismerjék autójuk állapotát, és tegyék meg a szükséges lépéseket a biztonságos és ezzel együtt a környezetet védő közlekedés érdekében.


Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 11:17, csütörtök | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2020. Október 22. 11:13, csütörtök | Helyi

Vasárnap hajnalban óraigazítás a vasútnál

Október 25-én kezdődik a téli időszámítás, vasárnap három órakor az órákat hajnali kettőre állítják vissza. Az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonatot érint, a menetrendet azonban emiatt nem kellett módosítani.

2020. Október 22. 11:03, csütörtök | Helyi

Október 25-től új korszak kezdődik a külső körvasúton

Megnyílik Újpalota megállóhely, új járat Piliscsaba, Óbuda és Rákos között

2020. Október 22. 11:00, csütörtök | Helyi

Közép-Európa kortárs kerámiaművészete

A Vásárhelyi Kerámia Szimpózium és a szlovákiai Losonc-Kálnó Nemzetközi Kerámia Szimpózium,