Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Február 19. 18:28, vasárnap | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

A kommunizmus áldozatainak emléknapja - emlékezés Szegeden

A kommunizmus áldozatainak emléknapja - emlékezés Szegeden

A Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Csongrád Megyei Önkormányzat az idei évben az Emlékponttal együttműködve rendezi meg a kommunizmus áldozatainak emléknapjára szervezett megemlékezését.

Február 24-én 10 órától tudományos szimpóziumra kerül sor Szegeden, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Csongrád termében, ahol Dr. Soós Viktor Attila, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának tagja a bizottság kutatási irányvonalairól, valamint „Hatalombirtokosok országos és helyi szinten" címmel tart előadást, majd Dr. Miklós Péter, az Emlékpont intézményvezetője „Munkatársaival nem tud kapcsolatot találni" címmel mutatja be Komócsin Mihály politikai pályáját. A konferencia a fővárosi állambiztonsági kutató, Bálint László „A Komócsin család politikai szerepe az államszocialista Magyarországon" című előadásával zárul.

A szegedi megemlékezés 14 órakor a Kommunizmus áldozatainak emlékkövénél, a Glattfelder Gyula téren folytatódik, ahol Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökének köszöntőjét követően Dr. Miklós Péter, az Emlékpont intézményvezetője mond emlékező beszédet, majd a résztvevők elhelyezik az emlékezés virágait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.