Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Szeptember 28. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: Török Anita sajtóreferens

A képzőművészet ünnepe Hódmezővásárhelyen

A képzőművészet ünnepe Hódmezővásárhelyen

Szombaton nyílik az idei Őszi Tárlat és átadják a megújult alkotóházakat

Képzőművészeti ünnepre készül e hét szombatján Hódmezővásárhely.

A 63. Vásárhelyi Őszi Tárlat déli megnyitója előtt adják át a megújult művésztelepet és alkotóházat, délután a Tornyai János Múzeumban három kiállítás is nyílik, majd kora este művésztalálkozót szerveznek Mártélyon.

Az idén is kiemelten készül Hódmezővásárhely a jelen képzőművészetének ünnepére, a 63. Vásárhelyi Őszi Tárlat megnyitójára és kísérőrendezvényeire. Az idei kiállítás, melyen 133 művész 203 alkotását láthatja a közönség, hűen tükrözi napjaink művészeti trendjeit és hatásait.

Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő kortárs képzőművészeti kiállításának megnyitóján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője mond köszöntőt október 1-jén, szombaton déli 12 órakor az Alföldi Galériában. A tárlatot Tolcsvay László Erkel Ferenc-díjas zenész, énekes, zeneszerző és előadóművész nyitja meg, szakmai megnyitóbeszédet tart Szurcsik József Munkácsy Mihály-díjas képzőművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja. A vernisszázs zenei közreműködője a világhírű Muzsikás Együttes prímása, Sipos Mihály Liszt Ferenc és Kossuth-díjas zenész lesz.

A 63. Vásárhelyi Őszi Tárlat megnyitóját követően, 13 óra 30 perckor a Tornyai János Múzeumban a tavalyi tárlat kiemelt díjazottjainak nyílik kiállítása.

Gaál József Tornyai-plakettes képzőművész Persona című kiállítását Nagy Imre művészettörténész, a Tornyai János Múzeum igazgatója nyitja meg. A Ritmus című tárlaton Mórocz István Rudnay Gyula-ösztöndíjas grafikusművész alkotásait Virág Ágnes művészettörténész méltatja. Bíró Botond Fiatal Festők Nívódíjával kitüntetett művész Elevenelemek című tárlatán Nagy Imre múzeumigazgató tart vezetést.

Október első szombatjának délelőttjén, fél 10-kor avatják fel a Kohán György utcai kollektív műtermet. A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. felújított művésztelepét Hóvári János, a MANK főigazgatója és Almási István Hódmezővásárhely polgármestere adja át a beköltöző művészeknek. Az érdeklődők 10 óra 30 perckor pedig megtekinthetik a megújult Virág utcai Hódmezővásárhelyi Alkotóházat. A vásárhelyi programokat követően a Mártélyi Alkotóházban tartanak művésztalálkozót délután 5 órától kezdődően.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.