Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. November 14. 12:16, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

A KÉK-SÁRGÁK NYERTÉK A RANGADÓT

A KÉK-SÁRGÁK NYERTÉK A RANGADÓT

Bravúros harmadik negyeddel győzött magabiztosan a Vásárhelyi Kosársuli a Honvéd elleni rangadón.

A Debrecen ellen sérülés miatt nem játszó Momir Genal ezúttal is vezéregyénisége volt a Hódmezővásárhelynek, mellette Kelemen és a második félidőre magához térő Szabó teljesített még kiemelkedően. Utasi Gábor tanítványai ezzel 6-1-es mutatóval büszkélkedhetnek a B csoport keleti konferenciájában.


Már az első perctől látszott mindkét alakulaton, hogy nagy tétje van a mérkőzésnek. Ennek megfelelően óriási volt a küzdelem a mezőnyben. 7 perc után 10-12 állt az eredményjelzőn miután a Vásárhelyről elszármazott Kováts tett vissza egy lepattanót sikeresen. Sajnos itt még nem álltak meg a vendégek, és a kisszünetre hét pontos vezetésre tettek szert.

A második játékrészben csak kevéssel a nagyszünet előtt pörögtek föl az események, addig nem igazán bírtak egymással a csapatok. Igaz a Kosársuli apránként közelebb lopta magát a fővárosiakhoz. Kissé streetball-ra hasonlított ekkor a játék. Genal és Pavlovic rendszerint egy -egyben támadta védőjét, majd szerzett pontokat. A másik oldalon Stefán, Kováts és Fülöp volt a legeredményesebb.

32-34-nél indult a harmadik periódus, amiben fantasztikus produkcióval darálta be riválisát a Csongrád megyei együttes. Először Béres kettő, majd Szabó egy hármassal örvendeztette meg a közönséget, megfordult az állás: 5 egységgel léptek el a kék-sárgák. Ez nem volt még elég Genal, Varga, Kelemen, majd Vas is beköszönt. (59-46) Időt is kért Puskás Atúr, ám a legénységén ez sem segített túl sokat, főleg, hogy Varga újabb trojkával, Kelemen pedig egy kettessel sózott oda, s 20-ra hízott a differencia.

A zárójátékrész eleje is a vendéglátók szájíze szerint alakult, sikerült olajra lépniük, és végleg eldönteniük a győzelem sorsát. Ebben az sem gátolta meg őket, hogy a piros mezesek szigorúbb védekezésre váltottak, amit a játékvezetők nem díjaztak túlzottan. No meg a reklamálásaikat sem, melyeket technikaikkal honoráltak. Pavlovic-ék tartogattak még néhány látványos lerohanást, majd végül Szabó időntúli büntetőivel 102-69-re diadalmaskodtak.

Vásárhelyi Kosársuli SE – Budapesti Honvéd 102-69 (12-19, 20-15, 36-14, 34-21)NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés. Vezette: Lövész Cs., Vadász Cs. És dr. Varga Z.

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok 530 néző.
Kosársuli: SZABÓ 19/6, KELEMEN 18/3, Rostás I. 10, Vas 4/3, GENAL 14,
Csere: Nemes 2, PAVLOVIC 13, BÉRES 6/6, VARGA 13/6, Rostás G. 3, Kis Molnár -. Edző:Utasi Gábor


Honvéd: Máté 4/3, Pintér 5/3, KERPEL-FRONIUS 12/3, KOVÁTS 15, STEFÁN 13.
Csere: Tóth 6, Sebők -, Szalay 2, Fülöp 5/3, Kiss 2, Haris 3/3, Pálházi 2.
Edző: Puskás Artúr

Utasi Gábor: “Nagyon rossz ritmusban kezdtük a mérkőzést, aminek nem tudom az okát. Szerencsre a második negyedtől egyre inkább összeállt a játékunk. A szünet után a jó védekezésnek köszönhetően sok könnyű kosarat tudtunk dobni, és a triplák is ültek. Gratulálok a csapatnak! “

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.