Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Június 20. 12:11, kedd | Helyi
Forrás: Greendex.hu

A kánikula nem csak az emberekre, hanem az állatokra is hatalmas veszélyt jelent!

A kánikula nem csak az emberekre, hanem az állatokra is hatalmas veszélyt jelent!

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos arra kéri a lakosságot,

hogy a forró időjárás beköszöntével mindenki fordítson fokozott figyelmet az állatok egészségének megóvására.

  • Nem mindenki tudja, de az állatok hozzánk hasonlóan hőgutát kaphatnak, kiszáradhatnak és akár el is pusztulhatnak, ha nem vigyázunk rájuk!

– hívja fel a figyelmet az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztosi titkárság közleményében Ovádi Péter.

A nyári hőség idején kiemelten figyeljünk mind az ember, mind az állat társainkra. A haszonállatokról sem feledkezhetünk el, hiszen a meleg időjárás őket sem kíméli. A nappali csúcshőmérséklet idején a nem megfelelő körülmények között tartott házi kedvencünk egészsége komoly veszélybe kerülhet, ha nem vagyunk kellően körültekintőek és nem tesszük meg a szükséges óvintézkedéseket.
Az állatbántalmazás ma már súlyos bűncselekmény – Interjú

A világ első Állatkínzás-ellenes Büntetőjogi Indexéről beszélgettünk Dr. Vetter Szilviával.

Jobb elővigyázatosnak lenni. Autónkban 5-10 perc alatt akár 60 Celsius fokra is felemelkedhet a hőmérséklet, ami a bent tartózkodó élőlények számára hosszabb távon végzetes lehet, éppen ezért ne hagyjunk se embert, se állatot a járműben. Az állat számára mindig biztosítsunk hozzáférhető vizet, amit időközönként cseréljünk, hogy az ne melegedjen fel! A szabadban való léttel járó veszélyeket megelőzhetjük, ha a kutyát a kora reggeli és esti órákban sétáltatjuk, hiszen napközben az aszfalt átforrósodik, ami a mancsán égési sérüléshez vezethet. A kertes házakban élő állatok fekhelyét, házát pedig helyezzük árnyékos, naptól védett területre.

A kormánybiztos elmondta, ha bármi szokatlant észlelünk házi kedvencünkön, nem a megszokott módon viselkedik, akkor minél előbb forduljunk állatorvoshoz.

Előzzük meg a bajt, legyünk figyelmesek!
Közös ügyünk az állatvédelem!

(MTI)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.