Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 24. 14:09, péntek | Életmód
Forrás: STOP / MTI

A járvány biztos jele: egymás után rendelik el a látogatási tilalmat

A járvány biztos jele: egymás után rendelik el a látogatási tilalmat

Csütörtökön a dombóvári Szent Lukács Kórházban rendeltek el tilalmat. Péntektől a szekszárdi Balassa János Kórházban kiterjesztik a korlátozást.

A Zala Megyei Kórház kardiológiai osztályain megszűnt a látogatási tilalom, de a sebészeten korlátozás lépett életbe. Nagykanizsán, a Kanizsai Dorottya Kórházban február 14-e óta van érvényben korlátozás. Péntektől lesz látogatási tilalom a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban.

Látogatási tilalmat rendeltek el csütörtökön a dombóvári Szent Lukács Kórházban - közölte a kórház igazgatója. Schmidt László azt mondta: a kórház összes osztályára vonatkozó tilalmat elővigyázatosságból léptették életbe.

Almási István, a szekszárdi Balassa János Kórház higiénikus főorvosa pedig arról tájékoztatott, hogy az intézményben kiterjesztették az influenza miatt elrendelt látogatási tilalmat: péntektől a szülészeti és újszülöttosztály mellett a gyermekosztály betegeit sem lehet látogatni.

A Tolna Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervének adatai szerint Tolna megyén belül Szekszárd és Bonyhád térségében nőtt robbanásszerűen az influenzaszerű tünetek miatt jelentett betegek száma.

Németh Lídia, Tolna megyei tiszti főorvos arról számolt be, hogy a két térségben négy óvodai és iskolai járványt regisztráltak; a betegség nyolcvan százalékban 24 évesnél fiatalabbaknál jelentkezett.

A Zala Megyei Kórház kardiológiai osztályain megszűnt a látogatási tilalom, de a sebészeten korlátozás lépett életbe - közölte a zalaegerszegi egészségügyi intézmény csütörtökön az MTI-vel. A vírusos fertőzések halmozott előfordulása miatt szerdától az általános sebészeti osztályon felvételi és látogatási tilalmat rendeltek el, ezzel egy időben a kardiológiai, illetve kardiológiai rehabilitációs osztályon feloldották a látogatási tilalmat. A kórház belgyógyászatán ugyanakkor továbbra is érvényben van a múlt héten elrendelt látogatási és felvételi zárlat.

Nagykanizsán, a Kanizsai Dorottya Kórházban február 14-e óta van érvényben korlátozás. Részleges látogatási tilalom vonatkozik a gerontológiai, a szülészeti és nőgyógyászati, az ápolási, valamint az intenzív terápiás osztályon, az endokrinológiai részlegen, továbbá a csecsemő-, gyermek- és újszülöttosztályon.

A Zala Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervének szerdai tájékoztatása szerint a megyében az elmúlt héten 42 százalékkal több beteg jelentkezett orvosánál influenzaszerű tünetekkel. Gelsén szerdától péntekig iskolai és óvodai szünetet rendeltek el, a település honlapján megjelent közlemény szerint a nagy számú hiányzások indokolták az oktatási szünetet.

Péntektől látogatási tilalmat rendeltek el a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban - közölte az egészségügyi intézmény szóvivője csütörtökön. Várkonyi Katalin főigazgató tájékoztatása szerint a figyelőszolgálat adatai alapján az influenzaszerű megbetegedések száma Szentes és Csongrád térségében elérte a járványküszöböt, ezért kellett a fekvő betegek és az újszülöttek védelme érdekében elrendelni a korlátozást.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.