Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 17. 17:52, kedd | Helyi
Forrás: Benkő László, Pálfi Zoltán

A „Járható Vásárhely” programot meghirdette a FIDESZ frakció

A „Járható Vásárhely” programot meghirdette a FIDESZ frakció

Hódmezővásárhely FIDESZES városvezetése évek óta kiemelten fontos szerepet szánt a közlekedés fejlesztésére.

A legnagyobb beruházás az Északi elkerülő út volt, mely jelentősen csökkentette a város a forgalmát. Hasonlóan fontos beruházás volt a Déli elkerülő út és a most épülő Keleti elkerülő út is. Fontos számukra a város belterületén található utak, kerékpár utak megújítása és újak építse. Az elmúlt 3 évben több mint 10 km utat, valamint 10195 m kerékpár utat építettek, illetve újítottak fel.

Hegedűs Zoltán, Vágó János és Kecskeméti Rita önkormányzati képviselők kedden délután sajtótájékoztatón jelentették be, frakciójuk szeretné folytatni ezt a városépítő munkát. Az elmúlt időszakban több tucatnyi fórumot, fogadóórát tartottak, ahol a jelenlévők a legfontosabbnak a közlekedés kérdését tartották. Vásárhelyen a kisebb forgalmú utak (melyek a 90-es években összefogásból épültek) az elmúlt 25 évben elhasználódtak, felújításuk ma már kátyúzással nem megoldható.

Másik legfontosabb problémaként a nagy gyalogos forgalmú járdák felújítását tartották. A FIDESZ frakció így meghirdeti és elindítja a Járható Vásárhely programot, melynek célja ezen utak és járdák felújítása. A programban 48 utcát (17 km hosszban) és 21 utcában a járdák felújítását (14 km hosszban) kívánják megvalósítani. A program fedezetére a város költségvetése biztosít lehetőséget. A város 13,7 milliárd Ft-os fejlesztési keretéből 6,5 %-ot, vagyis 900 millió Ft-ot kívánnak fordítani a programra. A program befejezési határideje ez év vége.

Kecskeméti Rita a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az újvárosi emberek kifejezték köszönetüket az elkészült elkerülő út miatt. A szinte „élhetetlen” városrész közlekedésében nagy változás történt, megszűnt a nagy kamion forgalom, hétköznap is „vasárnapi hangulat” van. Az útfelújítás a Kiserdő sort, malom előtti területet és kisebb közöket is érinteni fog Újvároson.

Vágó János képviselő a belvárosi járdák felújításáról beszélt. A felújított Andrássy úti járdákhoz hasonlóan a Petőfi utca, az Oldalkosár utca mindkét oldala és az Andrássy utcáról vezető lépcső is kijavításra kerül térkő burkolattal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.