Városlista
2020. október 25, vasárnap - Bianka

Hírek

2018. Október 04. 10:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin - sajtóreferens

A HSÚVC-sek részletes programja a budapesti Világkupán

A HSÚVC-sek részletes programja a budapesti Világkupán

A Duna Arénában állnak rajtkőre a versenyzők. Mutatjuk, mikor érdemes a képernyők elé tapadni, vagy a helyszínen szurkolni!

A NICS-HSÚVC tíz versenyzővel vág neki az október 4. és 6. között zajló rövidpályás-világkupának a Duna Arénában. A csapatban a fiatal tehetségektől a rutinos éremért pályázókig mindenki megtalálható – lássuk, kiért mikor kell szorítani!

Az első napon, október 4-én, csütörtökön délelőtt 9 óra 30 perctől az előfutamokban a lányok közül hárman mutatják meg magukat: 50 méter háton Szabó Orsolya Adél, 200 méter mellen Dohányos Annamária, majd 50 méter gyorson Batta Orsolya és Szőke Zita ugrik medencébe. A fiúk közül Süli Ákos, Pertich Zsombor és Matejdesz Máté is elkezdi 100 méter mellen, de az Európa-bajnoki döntős Szilágyi Csabának is szurkolhatunk – reményeink szerint az esti programban érmet akasztanak a nyakába.

Pénteken óriási özön lesz: egy híján mindenki versenyzik. Süli Ákos 50 méter háton indul, majd sorrendben követi őt 200 gyorson Szőke Zita, 200 vegyesen Matejdesz Máté, 50 mellen az ötösfogat – az egyik topfavorit, Szilágyi mellett Süli, Matejdesz, Pertich és a szám szenior-Európa-bajnoka, Szabó Tamás is megméretteti magát -, 50 pillangón Batta, míg 100 mellen Kerecsen Gerle és Dohányos indul.

A zárónap során a 2003-as születésű Szőke Zitát ötször szólítják rajtkőre: 50 mellen, 100 gyorson és 200 vegyesen, valamint váltóban is szerepel. Batta kezd 100 pillangón, őt követi 50 mellen Kerecsen és Dohányos, 200 mellen Matejdesz és Pertich – a végére pedig jön a 4×50 méteres mix-vegyesváltó, Szabó-Szilágyi-Szőke-Matejdesz/Pertich összeállításban.

Mi mást mondhatnánk: aki csak teheti, kövesse a vásárhelyieket akár a helyszínről, akár a képernyők elől!

(A kép forrása: MÚSZ/Facebook)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 11:17, csütörtök | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2020. Október 22. 11:13, csütörtök | Helyi

Vasárnap hajnalban óraigazítás a vasútnál

Október 25-én kezdődik a téli időszámítás, vasárnap három órakor az órákat hajnali kettőre állítják vissza. Az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonatot érint, a menetrendet azonban emiatt nem kellett módosítani.

2020. Október 22. 11:03, csütörtök | Helyi

Október 25-től új korszak kezdődik a külső körvasúton

Megnyílik Újpalota megállóhely, új járat Piliscsaba, Óbuda és Rákos között

2020. Október 22. 11:00, csütörtök | Helyi

Közép-Európa kortárs kerámiaművészete

A Vásárhelyi Kerámia Szimpózium és a szlovákiai Losonc-Kálnó Nemzetközi Kerámia Szimpózium,