Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 04. 10:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin - sajtóreferens

A HSÚVC-sek részletes programja a budapesti Világkupán

A HSÚVC-sek részletes programja a budapesti Világkupán

A Duna Arénában állnak rajtkőre a versenyzők. Mutatjuk, mikor érdemes a képernyők elé tapadni, vagy a helyszínen szurkolni!

A NICS-HSÚVC tíz versenyzővel vág neki az október 4. és 6. között zajló rövidpályás-világkupának a Duna Arénában. A csapatban a fiatal tehetségektől a rutinos éremért pályázókig mindenki megtalálható – lássuk, kiért mikor kell szorítani!

Az első napon, október 4-én, csütörtökön délelőtt 9 óra 30 perctől az előfutamokban a lányok közül hárman mutatják meg magukat: 50 méter háton Szabó Orsolya Adél, 200 méter mellen Dohányos Annamária, majd 50 méter gyorson Batta Orsolya és Szőke Zita ugrik medencébe. A fiúk közül Süli Ákos, Pertich Zsombor és Matejdesz Máté is elkezdi 100 méter mellen, de az Európa-bajnoki döntős Szilágyi Csabának is szurkolhatunk – reményeink szerint az esti programban érmet akasztanak a nyakába.

Pénteken óriási özön lesz: egy híján mindenki versenyzik. Süli Ákos 50 méter háton indul, majd sorrendben követi őt 200 gyorson Szőke Zita, 200 vegyesen Matejdesz Máté, 50 mellen az ötösfogat – az egyik topfavorit, Szilágyi mellett Süli, Matejdesz, Pertich és a szám szenior-Európa-bajnoka, Szabó Tamás is megméretteti magát -, 50 pillangón Batta, míg 100 mellen Kerecsen Gerle és Dohányos indul.

A zárónap során a 2003-as születésű Szőke Zitát ötször szólítják rajtkőre: 50 mellen, 100 gyorson és 200 vegyesen, valamint váltóban is szerepel. Batta kezd 100 pillangón, őt követi 50 mellen Kerecsen és Dohányos, 200 mellen Matejdesz és Pertich – a végére pedig jön a 4×50 méteres mix-vegyesváltó, Szabó-Szilágyi-Szőke-Matejdesz/Pertich összeállításban.

Mi mást mondhatnánk: aki csak teheti, kövesse a vásárhelyieket akár a helyszínről, akár a képernyők elől!

(A kép forrása: MÚSZ/Facebook)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.