Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Május 05. 10:01, hétfő | Helyi sport
Forrás: hlkc.hu

A HLKC győzelme Kisteleken

A HLKC győzelme Kisteleken

Újabb fontos mérkőzésen van túl a HLKC az NBII Dél-Kelet csoport női kézilabda bajnokság hajrájában.

Újabb fontos mérkőzésen van túl a HLKC az NBII Dél-Kelet csoport női kézilabda bajnokság hajrájában. Szombaton Kisteleken léptek pályára azzal a tudattal, hogy győzelmi kényszer alatt állnak a bajnokság utolsó meccsein. Ehhez képest kifejezetten rossz előjelekkel utaztak megyei riválisukhoz, hiszen egyéb elfoglaltságok miatt két alapemberük – Tószegi Krisztina és Török Bianka – is hiányzott a keretből.

Ennek tükrében igencsak felforgatott kezdőcsapattal, soha nem látott összeállításban léptek pályára, de a lányok megmutatták, hogy a nehéz pillanatokban igazi csapattként tudnak küzdeni. Két rutinos játékosuk, Németh és Hegyi Dia vezérletével a mérkőzés ötödik percétől fokozatosan elléptek a hazaiaktól, de a meccset eldöntő előnyt nem tudták kiharcolni az első félidőben. A második félidő továbbra is hullámzó játékot hozott, melyben csapat továbbra is nagyon jól küzdött, de az ezúttal kényszer miatt több időt pályán töltő fiatal játékosaik keze többször is megremegett a döntő szituációkban. Ennek köszönhetően a hazai csapatnak többször is lehetőség volt a felzárkózásra, de a kapuban Kothencz, majd a hajrában beszálló Tóth is sokat tett azért, hogy végül magabiztos győzelemmel hagyják el a pályát.
Ezzel a győzelemmel továbbra is saját kezükben tartják a sorsukat, de a Szarvas és a KSI ellen nem szabad pontot veszíteniük az utolsó két mérkőzésen.

NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt bajnokság
Kisteleki KK – Hódmezővásárhelyi LKC 17-22 (8-10)

Játékvezetők: Medvegy Péter, Rózsahegyi Éva
Versenybíró: Dr. Serfőző Zsolt

Kistelek: Sutka (k), Gera (k), Bárkányi 2, Fándor F. 1, Lajos 7, Sisák, Kertész 1, Sándor L. 4, Sándor P. 2, Nagy, Tóth
Edző: Onozó István

HLKC: Kothencz – Hegyi V., Németh 9, Hegyi D. 8, Mészáros, Sajtos 1, Blaskovics 1, Cs: Tóth (k), Manga 1, Szabó 1, Becsei 1, Török M.
Edző: Gaál Adrienn

Gaál Adrienn edző: "Nagyon örülök a 2 pontnak. Nem volt könnyű mérkőzés, bár néha saját magunknak nehezítettük meg. A lényeg a győzelem, amit sosem kell megmagyarázni. Köszönöm a csapat maximális hozzáállását!"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.