Városlista
2022. október 7, péntek - Amália

Hírek

2014. Május 05. 10:01, hétfő | Helyi sport
Forrás: hlkc.hu

A HLKC győzelme Kisteleken

A HLKC győzelme Kisteleken

Újabb fontos mérkőzésen van túl a HLKC az NBII Dél-Kelet csoport női kézilabda bajnokság hajrájában.

Újabb fontos mérkőzésen van túl a HLKC az NBII Dél-Kelet csoport női kézilabda bajnokság hajrájában. Szombaton Kisteleken léptek pályára azzal a tudattal, hogy győzelmi kényszer alatt állnak a bajnokság utolsó meccsein. Ehhez képest kifejezetten rossz előjelekkel utaztak megyei riválisukhoz, hiszen egyéb elfoglaltságok miatt két alapemberük – Tószegi Krisztina és Török Bianka – is hiányzott a keretből.

Ennek tükrében igencsak felforgatott kezdőcsapattal, soha nem látott összeállításban léptek pályára, de a lányok megmutatták, hogy a nehéz pillanatokban igazi csapattként tudnak küzdeni. Két rutinos játékosuk, Németh és Hegyi Dia vezérletével a mérkőzés ötödik percétől fokozatosan elléptek a hazaiaktól, de a meccset eldöntő előnyt nem tudták kiharcolni az első félidőben. A második félidő továbbra is hullámzó játékot hozott, melyben csapat továbbra is nagyon jól küzdött, de az ezúttal kényszer miatt több időt pályán töltő fiatal játékosaik keze többször is megremegett a döntő szituációkban. Ennek köszönhetően a hazai csapatnak többször is lehetőség volt a felzárkózásra, de a kapuban Kothencz, majd a hajrában beszálló Tóth is sokat tett azért, hogy végül magabiztos győzelemmel hagyják el a pályát.
Ezzel a győzelemmel továbbra is saját kezükben tartják a sorsukat, de a Szarvas és a KSI ellen nem szabad pontot veszíteniük az utolsó két mérkőzésen.

NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt bajnokság
Kisteleki KK – Hódmezővásárhelyi LKC 17-22 (8-10)

Játékvezetők: Medvegy Péter, Rózsahegyi Éva
Versenybíró: Dr. Serfőző Zsolt

Kistelek: Sutka (k), Gera (k), Bárkányi 2, Fándor F. 1, Lajos 7, Sisák, Kertész 1, Sándor L. 4, Sándor P. 2, Nagy, Tóth
Edző: Onozó István

HLKC: Kothencz – Hegyi V., Németh 9, Hegyi D. 8, Mészáros, Sajtos 1, Blaskovics 1, Cs: Tóth (k), Manga 1, Szabó 1, Becsei 1, Török M.
Edző: Gaál Adrienn

Gaál Adrienn edző: "Nagyon örülök a 2 pontnak. Nem volt könnyű mérkőzés, bár néha saját magunknak nehezítettük meg. A lényeg a győzelem, amit sosem kell megmagyarázni. Köszönöm a csapat maximális hozzáállását!"

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 06. 16:40, csütörtök | Belföld

Menczer: felkészültünk a télre, Magyarország energiaellátása biztosított

Felkészültünk a télre, Magyarország energiaellátása biztosított - jelentette ki Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára csütörtökön, Cegléden.

2022. Október 06. 15:04, csütörtök | Sport

Korda Racing: egy cél, a bajnoki cím lebeg minden versenyző szeme előtt az Ózd Rallye-n

Ezen a hétvégén ismét a jól megszokott aszfaltos talajon csapnak össze egymással a 2022-es Magyar Rallye Bajnokság legjobbjai, mégpedig az Ózd Rallye keretein belül.

2022. Október 06. 13:18, csütörtök | Belföld

Munkálatok miatt hétfőtől lezárások lesznek az M1-esen, az M3-ason és az M7-esen

Október 10-étől várhatóan november közepéig lezárások mellett újítják fel az M1-es, az M3-as és az M7-es autópályák különböző szakaszait - közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2022. Október 06. 13:16, csütörtök | Belföld

Agrárminiszter: folyamatos a lakossági tűzifaigények kiszolgálása

Folyamatosan szolgálják ki a lakossági tűzifaigényeket és növelik a termelési kapacitást az erdőgazdaságok - közölte Nagy István agrárminiszter, a minisztérium csütörtöki közleménye szerint.