Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Július 18. 14:41, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

A HIV-gyógyszerek a megelőzésben is segíthetnek

A HIV-gyógyszerek a megelőzésben is segíthetnek

Afrikában a közelmúltban két tanulmány is arra a következtetésre jutott, hogy azok a gyógyszerek, amelyeket a HIV-fertőzött betegek kezelésére használnak, a megelőzésben is segíthetnek.

Ez egy rendkívül fontos tudományos áttörés, amely hatalmas előrelépést jelenthet az AIDS elleni küzdelemben - mondta Michel Sidibe, az UNAIDS nevű program vezetője. A WHO képviselői is csatlakoztak ehhez a véleményhez: a tanulmány szerintük is hatalmas hatással lehet a HIV fertőzés megfékezésére - írja a BBC.

A kísérletek mindkét tanulmány esetében hasonlóan zajlottak: egészséges embereknek kellett napi rendszerességgel HIV elleni szereket szedniük. Az eredmények is szinte azonosan alakultak mindkét kutatás során: a szer az egyik tanulmány szerint 62, a másik szerint pedig 63 százalékkal csökkenti a vírussal való megfertőződés esélyét.

A szakértők szerint is nagy előrelépést jelentenek az eredmények, ugyanakkor felhívják az emberek figyelmét arra is, hogy a HIV/AIDS megelőzésének továbbra is az óvszerhasználat a legmegbízhatóbb módja.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tanulmány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.