Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Április 20. 13:39, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A havazás miatt nem fogad betegeket és látogatókat a Mátrai Gyógyintézet

A havazás miatt nem fogad betegeket és látogatókat a Mátrai Gyógyintézet

A Mátrában lehullott jelentős mennyiségű hó járhatatlanná tette a 24-es számú főutat, ezért a mátraházi Mátra Gyógyintézet főigazgató főorvosa betegfelvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendelt el.

Mátraszentimrét és településrészeit nem lehet közúton megközelíteni.

Urbán László főigazgató az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a hóhelyzet miatt az intézet csak speciális járművekkel közelíthető meg, illetve áramszünet is van, ezért betegfelvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendelt el csütörtök reggel 8 órától.

A főigazgató főorvos súlyos válsághelyzetnek nevezte a kialakult helyzetet, amelynek időtartamát - mint írta - nem lehet megbecsülni. Jelezte továbbá, hogy a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központtal felvették a kapcsolatot, és minden segítséget megkapnak tőlük.

Tankóné Antal Erika, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, egyelőre nem tudni, mikor lehet feloldani a több Heves megyei útra elrendelt útlezárást.

Közlése szerint a havazás és az erős szél miatt a tűzoltóknak mindenekelőtt Gyöngyös-Mátrafüred térségében kellett beavatkozniuk, kidőlt fákat eltávolítaniuk.

A közműhálózat is megsérült az erős szél miatt, ezért jelenleg szünetel az áramszolgáltatás Mátraszentimrén, Mátraszentlászlón, Mátraszentistvánon, Fallóskúton, Bagolyirtáson, Galyatetőn és Mátraházán, ez megközelítőleg ezerhatszáz fogyasztási helyet érint.

A rendkívüli időjárás miatt továbbra is le van zárva a 24-es főút Mátrafüredtől a parádsasvári elágazóig, valamint a Mátrakeresztestől a galyatetői elágazóig vezető út, illetve a Felsőtárkány és Répáshuta közötti út. A 24-es számú főút lezárása miatt elzárt településsé vált Mátraszentimre és a közigazgatásilag nem önálló Galyatető, Kékestető, Mátraszentlászló, Mátraszentistván, Mátraháza településrész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.