Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. November 08. 10:43, szerda | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

A harmadik győzelem a tét

A harmadik győzelem a tét

Igencsak össze kell kapnia magát a Vásárhelyi Kosársulinak, ha teljesíteni akarja a szezon előtt kitűzött célt, mely szerint a legjobb 8 között végeznének a bajnokságban.

Utasi Gábor fiai egyelőre ettől még messze vannak, de szombaton, a 18:30-kor kezdődő bajnokin újabb lépést tehetnek az elit csoport felsőháza felé, ha megverik a Győrt a Hódtói Sportcsarnokban.

A győriek egyelőre pozitív mérleggel állnak a tabella 7. helyén(4-3). Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne tartozhatnának a kiírás szűkebb elitjéhez az átalakítás után igencsak erőssé vált 14 csapatos elit B csoportban. Eddig a Nyíregyháza, az Oroszlány és az előző két együttesnél azért néhány árnyalattal gyengébbnek mondható Pécs állta útjukat. Az összecsúszott mezőnyben nem könnyű idegenben diadalmaskodni, ezt mutatta a Baranya megyeiek elleni fiaskó is. A Békés, az MTK, a Honvéd és a Nagykőrös viszont lógó orral hagyta el a pályát a duntántúliak elleni derbit követően. Az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC keretéből eddig Gáll, Nárai, Ruják és Csaba szerezte a pontok nagy részét, így szombaton is ők vihetik majd a prímet.

Már amennyiben a Kosársuli játékosai hagyják nekik. A kék-sárgáknak a szezonban idegenben még nem igazán jött ki a lépés, otthonukban viszont igencsak elemükben voltak Szabó Péterék, akiktől az edzőváltás óta vitézkedő Miskolc és a bombaerős Bonyhád egyaránt vereséggel indult haza. Sőt legutóbb, a Nagykőrös ellen magabiztos győzelmet arattak a Hepp-kupában. Ez a siker a második félidőben mutatott gyengébb produkció ellenére lökést adhat a Hódmezővásárhelynek, hogy a hétvégén megint a győzelemér küzdjenek a parketten. Bíztató jel az is, hogy a kupafordulóban Vas Péter remek teljesítménnyel úgy dobott 16 pontot, hogy egyszer sem volt rontott dobása…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.