Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Április 13. 11:35, csütörtök | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

A HARCBAN MARADÁSÉRT HARCOLNAK

A HARCBAN MARADÁSÉRT HARCOLNAK

Szombaton 18 órakor rendezik meg a Kosársuli-Veszprém párharc második ütközetét a Hódtói Sportcsarnokban.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc újabb felvonásán akár eldőlhet a továbbjutás sorsa is. Ehhez azonban az első találkozót magabiztosan megnyerő dunántúliaknak győznie kell a Vásárhely otthonában.

A múlt csütörtökön tartott odavágón igen nagy különbség érződött a két együttes között. A nyugaton első veszprémiek ragyogóan használták ki magasságfölényüket, és a dobások pontossága miatt sem kellett szégyenkezniük. Remek dobóformájukat a statisztika is alátámasztja: minden második dobásuk a gyűrűben kötött ki. A több korábbi A-csoportos kosarast és válogatott játékost felvonultató gárda már most eldöntené a négy közé jutás sorsát.

Ehhez viszont Utasi Gábor fiainak is lesz egy-két szava. A kék-sárgák eddig parádésan szerepeltek hazai pályán a bajnokságban. Csak a keleten második Miskolc (hosszabbításban), valamint a tabella élén végző Debrecen tudta legyőzni őket Hódmezővásárhelyen. Igaz a cívisvárosiak nem lehetnek felhőtlen emlékeik a Dél-alföldi városról, mivel decemberben épp itt búcsúztak vereséggel a Hepp-kupától. Ettől függetlenül az egy héttel ezelőttinél klasszisokkal többre lesz szükség, hogy megszorongassák a Veszprém megyeieket. Ezt erősítette meg a legutóbbi találkozó után Kelemen Balázs, a Kosársuli fiatal játékosa is, aki szerint bár bivalyerős a veszprémi keret, a súlyos vereségben az is közre játszott, hogy nekik nem igazán jött össze semmi.

Az, hogy végül jobban jön-e ki a lépés Vas Péteréknek április 15-én szombaton 18 órakor dől el a Hódtói Sportcsarnokban. A rangadóra a belépés az MMBF Fölgáztároló Zrt-nek köszönhetően ezúttal is ingyenes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.