Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Október 21. 14:41, péntek | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

A Győr óriási csatában győzött a Gdynia ellen

A Győr óriási csatában győzött a Gdynia ellen

Az Uni Seat Győr megszerezte története első győzelmét a női kosárlabda Euroligában: a lengyel Lotos Gdynia felett diadalmaskodott 86–76-ra hatalmas küzdelemben, hosszabbításban az A-csoport második fordulójában.

A Győr a Valenciától elszenvedett vereség után története második Euroliga-mérkőzésén ismét hazai pályán lépett pályára, és valamivel talán könnyebb dolga volt a lengyel Gdynia elleni találkozón.

Fűzy Ákos csapatának legeredményesebbje Iva Ciglar volt a spanyolok elleni találkozón, és a horvát légiós a lengyelek ellen is a Győr vezére volt az első félidőben: hét pontig, három lepattanóig és két asszisztig jutott az első két negyedben.

A nagyszünetre egyébként lépéselőnybe került a Gdynia: bár Renee Montgomery duplájával alig több, mint négy perc alatt 16–10-ra vezetett a Fűzy-csapat, az első negyed második felében nem szerzett több pontot, így a vendégek fordítottak (16–18), majd hiába jutott ismét hatpontos előnyhöz a Győr a második játékrészben (24–18), a lengyelek megint visszavették a vezetést, a magyar együttes 31–28-as hátrányban volt félidőben.

A nagyszünet után az amerikai Quanitra Hollingsworth vette át az irányítást a győrieknél, és vezetésével a hazaiak továbbra is „közel maradtak” a Gdyniához a fordulatos összecsapáson.

A harmadik negyedben a lengyelek már nem tudták tovább növelni hárompontos előnyüket, majd az utolsó játékrészben Rasheed Rita duplájával átvette a vezetést a Fűzy-csapat (56–54).

Hollingsworth, Montgomery és Vincze Viktória pontjaival pedig már nyolcpontos előnybe került a Győr négy perccel a meccs vége előtt (65–57).

A vendégek azonban nem adták fel, és a hárompontos vonal mögül eleresztett kiváló dobásokkal egy perccel a vége előtt egyenlítettek (66–66).

Hollingsworth aztán visszavette a vezetést, majd drámai izgalmak következtek a győri palánk alatt, miután nem sikerült megszerezni a lepattanót, majd kimaradt a vendégek hárompontos-kísérlete, és az újabb próbálkozás a gyűrűn többször lepattanva ment ki az alapvonalon túlra.

A meccsnek viszont még nem volt vége, és néhány büntetőt követően a Gdynia a remekül játszó, negyedik hárompontosát szerző Jolene Anderson triplájával egyenlített (71–71), így következett a hosszabbítás.

Szerencsére a Győrnek nem fogyott el a lelkesedése a ráadásban sem a rendes játékidőben elszalasztott győzelmi lehetőség miatt, és 15–5-re megnyerte a hosszabbítást.

Hollingsworth 23 pontja mellett 15 lepattanóig jutott, míg Montgomery 17 ponttal és hat lepattanóval zárt, Rasheed pedig 15 pontja mellett négy lepattanót gyűjtött, és négy asszisztot is adott a győri klub történetének első győztes meccsén az Euroligában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok