Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2022. Január 30. 17:01, vasárnap | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

A gyerekeiket és a szomszédokat is bevonták a drogbizniszbe

A gyerekeiket és a szomszédokat is bevonták a drogbizniszbe

Gyermekeiket is bevonta a drogüzletbe az a tápiószecsői házaspár, akik ellen most fejezték be a nyomozást a nagykátai rendőrök.

Közös, a kereskedés indításakor 14 és fél éves fiuk, valamint az asszony előző kapcsolatából született 18 éves fiatalember is kivette a részét a családi vállalkozásként 2020. eleje óta működtetett „kristályos” üzletből. A bűnös tevékenységről tudomást szerző rendőrök először adatokat, információkat gyűjtöttek, majd 2021. március 16-ára rajtaütést szerveztek a család - az üzlet székhelyéül szolgáló - otthonában. Az akcióban bilincseltek, elfogtak, lefoglaltak, mértek, bezacskóztak, előállítottak, kihallgattak – közölte a rendőrség közleményében.

Az egyenruhások a házban végrehajtott kutatás után kábítószergyanús anyagokkal, valamint a vagyon-visszaszerzés biztosítása érdekében lefoglalt pénzzel, ékszerekkel, autóval távoztak.

Három férfit, az 56 éves családfőt, H. Attilát, unokatestvérét, a 42 éves H. Zoltánt, valamint a 49 éves S. Tibort őrizetbe vették, azóta is letartóztatásban vannak. Többi társukat is gyanúsítottként hallgatták ki, ők szabadlábon védekezhetnek.

A hatóság kitért arra is, hogy a szervezetet H. Attila irányította, az ügyfelek kiszolgálása az ő tápiószecsői házában zajlott. A drog beszerzésében és eladásában családtagjai és az utcájukban élő bizalmasai vettek részt. A kilenc tagú társaság több milliós vagyont keresett, nem egy olyan fogyasztójuk volt, aki legalább 100 alkalommal ment adagjáért és alsóhangon is minimum 500 ezer forintot fizetett ellátóinak.

H. Attila mindenre gondolt, 2020-ban néhány hónap kényszertávolléte alatt is gondoskodott az üzemszerű működésről, a kereskedés lebonyolításával egy utcabeli házaspárt, S. Tibort és nejét bízta meg. Az ideiglenes személycseréről vevőit is tájékoztatta, nehogy megcsappanjon a terméke iránti érdeklődés.

A H. Attila és felesége, Ü. Mária elleni gyanúsítás a kábítószer-kereskedelem, és az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette mellett kiskorú veszélyeztetése bűntettével egészült ki, hiszen nem egyszer fiatalkorú gyermekük szolgálta ki az adagjukért érkező vevőket.

Az etil-hexedron korábban új pszichoaktív anyagnak minősült, a kábítószerek listáján 2021. január 1. óta szerepel. Ez az oka annak, hogy a drogüzlet résztvevőit mindkét bűncselekménnyel meggyanúsították.

A Nagykátai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást minden gyanúsított vonatkozásában vádemelési javaslattal lezárta, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 16:03, kedd | Kék hírek

Egy perc alatt elfogták - videó

A fővárosi rendőrök egy perc alatt elfogták a tolvajt, aki egy alvó férfitől lopott el egy mobiltelefont.

2022. Augusztus 08. 11:08, hétfő | Kék hírek

Bűnügyi felügyelet alatt is árulta a drogot - Videó

A budapesti rendőrök őrizetbe vették a 42 éves férfit.

2022. Augusztus 08. 07:15, hétfő | Kék hírek

Saját barátnőjét lopta meg

Lopás miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a barátnőjét lopta meg.

2022. Augusztus 07. 13:57, vasárnap | Kék hírek

Ügyes trükkel kaptak el a magyar rendőrök egy bűnözőt - videókkal

A rendőrök igazi csapatmunka eredményeként fogták el a tolvajt és szerezték vissza a lopott telefont.