Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Január 22. 07:44, péntek | Külföld
Forrás: Máté Bence, az MTI tudósítója jelenti:

A gízai piramisok közelében bomba robbant, többen meghaltak

A gízai piramisok közelében bomba robbant, többen meghaltak

Pokolgép robbant csütörtökön a gízai piramisok közelében lévő el-Haram kerületben; a detonációban legkevesebb hat ember életét vesztette, tizenhárman pedig megsebesültek - jelentette az egyiptomi sajtó.

Az első jelentések szerint a robbanószerkezet akkor lépett működésbe, amikor a rendvédelmi erők lerohantak egy lakást, amelyben a gyanú szerint radikális iszlamisták rejtőzködtek. Később a belügyminisztérium jelentette, hogy a rendőrök megpróbáltak hatástalanítani egy időzített bombát, amikor az a levegőbe repült.

A CBC Extra nevű helyi hírtévé értesülései szerint a keresett iszlamisták a történtek idején nem tartózkodtak a lakásban.

A halottak között van két rendőr és az érintett épület egyik lakója, ugyanakkor a másik három halálos áldozat kiléte egyelőre nem ismert. A 13 sebesült közül kettő állapota válságos.

Az utóbbi hetekben megszaporodtak a biztonsági erők által végrehajtott hasonló rajtaütések, mivel a hatóságok attól tartanak, hogy a két éve elmozdított iszlamista elnök, Mohamed Murszi hívei a 2011-es forradalom január 25-ei évfordulója alkalmából megmozdulásokra készülnek.

Az észak-afrikai országban csaknem hetente adnak hírt kisebb-nagyobb merényletekről, az említett környéken is több hasonló erőszakcselekmény történt az elmúlt hónapokban.

Ugyancsak csütörtökön ismeretlen fegyveresek agyonlőttek öt rendőrt a Sínai-félsziget nyugati részén fekvő el-Arís városában. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez kötődő helyi csoport, a Vilájat Színáa jelentkezett.

Címkék: bomba, gíza, piramis

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése