Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2017. Október 30. 12:50, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

A festés elkezdődött!

A festés elkezdődött!

Kihirdette a MÁV az aluljáró festési pályázat nyerteseit

Kihirdette a „Színezd újra! Alkotói Napok 2017” című falfestési pályázat nyerteseit a MÁV. A szeptember közepén kiírt felhívásra beérkezett pályaművek közül a vasúttársaság kiválasztotta azokat az alkotásokat, amelyek két fővárosi (Kőbánya felső, Hűvösvölgy) és két vidéki (Monor, Füzesabony) vasútállomás gyalogos aluljáróit színesítik.


A beérkezett pályaműveket az alapján értékelte a MÁV, hogy azok megítélése szerint alkalmasak-e az aluljárók hangulatának javítására és a felületek dekorálására.

Az így kialakult rangsor szerint az alábbi csapatok alkotásai díszítik majd a falakat:

Kőbánya felső: A budapesti Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Csillagászok csapatának „Csillagképek” című alkotása.

Hűvösvölgy: Az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola Black Panther Girl Club elnevezésű csapatának „#HELLOHŰVÖSVÖLGY” című alkotása, valamint a Gyermekvasút IFI Képzőseinek „A Gyermekvasút Vonala” című utastájékoztató térképe.

Monor: A monori Csillagfürt Fejlesztő és Művészeti Alapítvány Csillagfürt elnevezésű csapatának „Átjáró a varázslat birodalmában” című alkotása.

Füzesabony: A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Blanka festői elnevezésű csapatának „Díszítés népi motívumokkal” című alkotása.

A pályaművek felfestése már el is kezdődött.

Elsőként az Újbudai Grosics Gyula Sportiskola csapata valósította meg elképzelését. Alkotásuk a Gyermekvasút hűvösvölgyi gyalogos aluljáróját varázsolta színessé, hangulatossá. Az aluljárók festése az őszi szünetben folytatódik.

A MÁV gratulál a nyerteseknek és bíztatja azokat a pályázókat, akik most nem kaptak lehetőséget, hogy alkossanak és figyeljék a vasúttársaság pályázatait.

A vasúttársaság azt reméli, hogy a tanulók alkotásaival borított falak mosolyt csalnak az arra közlekedők arcára, és bízik abban, hogy a gyermekek falfestményeit mindenki tiszteletben tartja.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 15. 08:42, péntek | Helyi

Kutya hideg van a háziállatoknak is - Fagyriadó

Az extrém hideg az emberek mellett a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet.

2021. Január 14. 16:56, csütörtök | Helyi

Árbevétel és profit szinten is látható a koronavírus hatása a bajnokcsapatok pénzügyi teljesítményében

Megjelent a KPMG éves „The European Champions Report” jelentése

2021. Január 14. 16:54, csütörtök | Helyi

Díjmentes a januári helyközi diákbérletek visszatérítése

A kormány az egyéb védelmi intézkedésekkel együtt a középiskolák, a szakképző és a felsőoktatási intézmények digitális munkarendjét is meghosszabbította 2021. február elsejéig.

2021. Január 10. 12:00, vasárnap | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.