Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Október 30. 12:50, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

A festés elkezdődött!

A festés elkezdődött!

Kihirdette a MÁV az aluljáró festési pályázat nyerteseit

Kihirdette a „Színezd újra! Alkotói Napok 2017” című falfestési pályázat nyerteseit a MÁV. A szeptember közepén kiírt felhívásra beérkezett pályaművek közül a vasúttársaság kiválasztotta azokat az alkotásokat, amelyek két fővárosi (Kőbánya felső, Hűvösvölgy) és két vidéki (Monor, Füzesabony) vasútállomás gyalogos aluljáróit színesítik.


A beérkezett pályaműveket az alapján értékelte a MÁV, hogy azok megítélése szerint alkalmasak-e az aluljárók hangulatának javítására és a felületek dekorálására.

Az így kialakult rangsor szerint az alábbi csapatok alkotásai díszítik majd a falakat:

Kőbánya felső: A budapesti Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Csillagászok csapatának „Csillagképek” című alkotása.

Hűvösvölgy: Az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola Black Panther Girl Club elnevezésű csapatának „#HELLOHŰVÖSVÖLGY” című alkotása, valamint a Gyermekvasút IFI Képzőseinek „A Gyermekvasút Vonala” című utastájékoztató térképe.

Monor: A monori Csillagfürt Fejlesztő és Művészeti Alapítvány Csillagfürt elnevezésű csapatának „Átjáró a varázslat birodalmában” című alkotása.

Füzesabony: A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Blanka festői elnevezésű csapatának „Díszítés népi motívumokkal” című alkotása.

A pályaművek felfestése már el is kezdődött.

Elsőként az Újbudai Grosics Gyula Sportiskola csapata valósította meg elképzelését. Alkotásuk a Gyermekvasút hűvösvölgyi gyalogos aluljáróját varázsolta színessé, hangulatossá. Az aluljárók festése az őszi szünetben folytatódik.

A MÁV gratulál a nyerteseknek és bíztatja azokat a pályázókat, akik most nem kaptak lehetőséget, hogy alkossanak és figyeljék a vasúttársaság pályázatait.

A vasúttársaság azt reméli, hogy a tanulók alkotásaival borított falak mosolyt csalnak az arra közlekedők arcára, és bízik abban, hogy a gyermekek falfestményeit mindenki tiszteletben tartja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak