Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Szeptember 01. 08:52, szerda | Bulvár
Forrás: mti - fotó: facebook.com/dreamtheater

A Dream Theater jövőre ismét Magyarországra jön

A Dream Theater jövőre ismét Magyarországra jön

Budapesten is bemutatja októberben megjelenő új albumát a Dream Theater.

Az amerikai progresszív metál zenekar A View from The Top of the World című, tizenötödik stúdiólemezét kísérő turné 2022. május 10-én ér a magyar fővárosba, a Papp László Sportarénába.

A Dream Theater a járványügyi korlátozások alatt saját főhadiszállásán rakta össze új lemezét, amelyet az idén őszi amerikai turné után 2022 tavaszán Európában népszerűsít - közölte a szervező Livesounds kedden az MTI-vel.

A világhírű csapat, amely már több millió lemezt eladott, hét új dalt kínál az albumon, amely az InsideOutMusic/Sony Music gondozásában fog megjelenni. A borítót Hugh Syme (Rush, Iron Maiden, Stone Sour) tervezte, producerként John Petrucci, az együttes vezetője dolgozott, akit hangmérnökként segített James Jimmy T Meslin, a keverést pedig Andy Sneapre bízták.

A zenekar a pandémia miatt tavaly februárban lépett fel utoljára, egyik utolsó koncertjét 2020. február 8-án adta a Papp László Budapest Sportarénában. Ez volt a Dream Theater tizenkettedik magyarországi koncertje, és a 2019-es Distance Over Time lemezt mutatták be a közönségnek, valamint a Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory című lemez huszadik születésnapját ünnepelték.

Az együttes - John Petrucci (gitár), John Myung (basszusgitár), James LaBrie (ének), Jordan Rudess (billentyűs hangszerek), Mike Mangini (dob) - a lezárások alatt fejezte be új főhadiszállásának építését, amely stúdióként, próbateremként, raktárként és kreatív fészekként egyszerre szolgál. LaBrie először videóhívásban csatlakozott a dalszerzéshez, majd márciustól már Petruccival közösen vették fel a gitár- és hangsávokat New Yorkban.

A progrock csapat, amelyet eddig kétszer jelöltek Grammy-díjra, és mintegy 15 millió lemezt adott el, a kimagasló technikai tudásról, többtételes dalszerkezeteiről, valamint erőteljes koncertjeiről ismert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára