Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 20. 11:39, hétfő | Helyi
Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

A diákok június 1-től jelentkezhetnek a nyári munkára

A diákok június 1-től jelentkezhetnek a nyári munkára

A Pénzügyminisztérium ismét meghirdeti a „Nyári diákmunka” programot, amelyre a 16-25 év közötti nappali tagozatos tanulók 2019. június 1-től jelentkezhetnek.

A részletekről Juhász Tünde kormánymegbízott és Gergely Gábor, a makói Hagymatikum igazgatója tart május 21-én sajtótájékoztatót.

Az idén ugyanis a turizmus tevékenységgel bővült a diákok foglalkoztatása.

A program hosszú távú célja, hogy a tanulókat munkatapasztalathoz és jövedelemhez segítse a nyári szünidő alatt. Emellett a kötelező szakmai gyakorlat teljesítésére is szolgál a munkavállalás lehetősége. Az idei, nyári diákmunka 2019. augusztus 31-ig tart, a jelentkezés előfeltétele, hogy a nappali tagozatos tanuló közvetítést kérőként regisztráljon a lakó-, vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán.

Az idén erre fordítható központi forrás összege 3,6 milliárd Ft, melyből Csongrád megye 151 millió Ft-ot használhat fel, minimálisan 1050 diák nyári foglalkoztatására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.