Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2011. Augusztus 31. 14:21, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

A délutánt is az iskolában tölthetik

A délutánt is az iskolában tölthetik

Óraszámnövelést, tartós tankönyveket és az egész napos iskola tervét is tartalmazza a készülő nemzeti köznevelésről szóló törvény, amit szerdán tárgyal a kormány - írja a Magyar Nemzet.

A kormánypárt tervei nem új keletűek, hiszen az alsó tagozaton az egész napos iskola tervét már korábban is szorgalmazták, ugyanakkor a felső tagozatra való kiterjesztés új elem. A lap birtokába jutott tervezet szerint az alsó tagozaton a nevelés-oktatás folyna délutánonként, míg a felsősöknél testnevelés, szaktárgyakba való bevezetés és a középiskolákra való felkészítés lenne a terv.

A koncepció szerint a pedagógusok óraszámát egységesen heti 24 órára emelnék, általános iskolai felső tagozat pedig ott működhetne, ahol évfolyamonként két párhuzamos osztály van. (pr)

hírTV

Címkék: oktatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn több helyen

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható hétfőn Magyarország több régiójában - közölte a HungaroMet vasárnap az MTI-vel.

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nyáriasan meleg idő várható június utolsó hetében

Sok napsütés várható 30 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, de a hét közepén többfelé kell záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadásra, jégesőre számítani.

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.