Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Január 18. 11:58, kedd | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

A DEAC Akadémia együttműködésével fejlődik tovább a Kosársuli

A DEAC Akadémia együttműködésével fejlődik tovább a Kosársuli

A szakmai munka minőségének továbbfejlődését segítő együttműködési megállapodást kötött a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a debreceni DEAC Kosárlabda Akadémia.

Az erről szóló megállapodást Szabó Attila, a Kosársuli elnöke és Berényi Sándor, az akadémia szakmai igazgatója írta alá január 15-én szombaton.

A szakmai együttműködés értelmében mindkét szervezet számára előnyös közös munka indulhat el. Ennek köszönhetően a jövőben tovább emelkedhet a vásárhelyi egyesületnél folyó szakmai munka minősége – mondta Szabó Attila, a vásárhelyi klub első embere. Hozzátette: az akadémián a legmagasabb szinten, speciális szakemberek bevonásával folyik a fiatal kosarasok képzése. Ez pedig mostantól a kék-sárgák fiataljai előtt is új távlatokat nyithat meg. A debreceniek vállalják a legtehetségesebb vásárhelyiek teljesítményének felmérését, és fejlődésük érdekében ajánlásokat tesznek, hogy minél jobb játékossá válhassanak. Ezáltal újabb ajtó nyílhat ki a vásárhelyi játékosok előtt, amire az MKOSZ rendszerében kizárólag az akadémiákon van lehetőség.

Az együttműködés segíti a Kosársuli elnökségének törekvését, miszerint minél több vásárhelyi kosarast láthasson a közönség városunk NBI-es csapatában. A megállapodás alapján a jövőben a Kosársuli edzői és szakemberei részt vehetnek az akadémia által szervezett képzéseken, nyílt napokon, nemzetközi táborokon. Utóbbi eseményeken vendégül látják a Vásárhely tehetségeit, akik más kiemelt lehetőségekkel is élhetnek, így például az akadémia színeiben nemzetközi tornákon, táborokban, továbbképzőkön vehetnek részt. A DEAC szakemberei emellett az edzésekbe is betekinthetnek, illetve tanácsaikkal támogathatják a Kosársuli edzőit.

Az együttműködés egyébként már eddig is szoros volt a két sportszervezet között. Nyáron a Kosársuli egy szakembere és több játékosa is ott volt Debrecenben napjaink legnevesebb magyar kosarasa, Hanga Ádám által megálmodott táborban. Nemrégiben pedig az egyik tehetség, Szilágyi Kende vett részt a legjobb európai utánpótlás csapatokat felvonultató liga, az EYBL küzdelmein a DEAC színeiben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.