Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 16. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A daganatos betegségek egyik fő okozója az alkohol

A daganatos betegségek egyik fő okozója az alkohol

Sokan azt hiszik, hogy az alkoholfogyasztás nem járul hozzá a rák kialakulásához, egy új jelentés azonban ennek ellenkezőjét állítja. Eszerint minden harmincadik daganatos megbetegedésből bekövetkező halál az alkoholfogyasztás miatt következik be - írja a Health Day.

A kapcsolat az alkoholfogyasztás és a mellrák kialakulása között ennél még szorosabb volt, ott az halálozási esetek 15 százalékáért felelős az ital. A mérsékelt alkoholfogyasztás sem megoldás, ugyanis az esetek többségében a daganatos betegségben szenvedők 1,5 vagy annál kevesebb pohárral ittak alkoholt egy nap.

Ahogy azt a kutatók várták, a nagyobb mértékű alkoholfogyasztás nagyobb kockázattal járt, de azt is megállapították, hogy 'biztonságos' mértékű alkoholfogyasztás nem létezik.

Igaz, hogy a mérsékelt alkoholfogyasztásnak, mint a vörösbornak vannak jótékony hatásai a szívre, de összességében azt állapították meg, hogy az alkoholfogyasztás tízszer annyi halálesetet okoz, mint amennyit megakadályoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.